2024.04.27. - Zita

Almás csirkeleves

Almás csirkeleves
Almás csirkelevesA csirkeaprólékot alaposan megmossuk, a lábát, nyakát, farhátját kettévágva és még a szárnyait is bele lehet tenni, aki szereti az a fejet is felhasználhatja a levesbe. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, feldaraboljuk, 1 almát nyolcfelé. Hideg sós vízben feltesszük főni a csirkeaprólékot, körülbelül 2 liternyi legyen a leve. Amikor már félig puha, beletesszük az almát. Mikor a hús és az alma is megpuhult, a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk, még egyszer felforraljuk. Egy csipet cukorral ízesíthetjük a kész leves ízét. Aki úgy szereti főzhet bele egy kis zöldséget és borsót is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

- 1 csirke apróléka
- 40 dkg alma
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- só
- csipetnyi cukor
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!