rss
  • Latin banán

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

    Magas vagy kehelyszerû üvegpoharak aljára banánkarikákat teszünk. Tojáslikõrrel, majd olvasztott csokoládéval meglocsoljuk. Ezt a rétegzést még kétszer megismételjük. Tetejét megszórjuk a vágott mandulával, és tejszínhabot fújunk rá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Nyuszi alakú aprókenyerek

    Hozzávalók:

    - 45 dkg fehér kenyérliszt
    - 2 dkg friss élesztõ
    - 320 ml langyos víz
    - 1 tk só
    - fél tk cukor
    - 2 ek olaj a tésztába
    - 1 tojás a tetejét megkenni
    - fekete bors szemnek, orrnak
    - 1 ek tejföl sütés után megkenni
    - 1 db 8 cm-es tojásformájú tészta-kiszúró forma

  • Almafánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 50 dkg tisztított reszelt alma, fél liter tej, 2 db egész tojás, fél dkg élesztõ, 3 dkg zsír, 1 evõkanál porcukor, 1 mokkáskanál só, a sütemény tetejére fahéjas porcukor.

  • Szalonnával töltött gombóc

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 60 dkg burgonya
    - 40 dkg finomliszt
    - só
    - 1 tojás

    Töltelék:

    - 30 dkg húsos szalonna
    - 1 vöröshagyma
    - fél csokor petrezselyem
    - késhegyni reszelt szerecsendió

    A forma kikenéséhez:

    - vaj
    - finomliszt

    A lekenéshez:

    - 2 dl tej
    - 3 tojás
    - fél mk só

  • Erdélyi tepertõs pogácsa

    Hozzávalók: fél kg liszt, fél kg tepertõ, 2 tojás, 2,5 dl tej, 1 dl tejföl, 1 cs sütõpor, só, bors.

  • Kávétorta

    Hozzávalók: 5 tojásból készült piskóta, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 kanál instant kávé, 1 kanál kakaó, tejszínhab.

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 mk bazsalikom, 1 kk ételízesítõ, 1 mk petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Olasz zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy, 2 csomag mélyhûtött zöldbab, 3 szép nagy paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, só, õrölt bors.

  • Narancsos palacsinta torta

    Hozzávalók: 10 dkg liszt, 5 tojás, 3 dl tej vagy tejszín, 12 dkg vaj, 5 dkg cukor, reszelt citromhéj.

  • Halava

    Hozzávalók: 10 dkg búzadara, 10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 4 dl víz, 5 dkg dió vagy bármilyen mag.

  • Mangós-shake

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 db érett mangó, 1 rózsaszín grépfrút, 3 dl almalé, 3 dl hideg író, 1 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé, 3-4 evõkanál szórócukor, néhány szelet mangó.

  • Mogyorós csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 csirkeszárny, 10 dkg darált mogyoró, 2 tojás, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 csapott tk só, csapott mk törött fehér bors, 3 ek liszt.

  • Berni mártás

    Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.

  • Orosz hússaláta

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt, vagy sült hús, 15 dkg burgonya, 1 alma, 1 ecetes uborka, 1 ek mustár, késhegynyi törött bors, 3 dl tartármártás, 5 dkg füstölt marhanyelv, 1 EK vágott petrezselyemzöld.

  • Hagymás kukoricapuffancs

    Hozzávalók: 30 dkg csemege morzsolt kukorica (mirelit vagy konzerv), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 15-20 dkg liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, teáskanálnyi porcukor, csapott teáskanálnyi só,1 mokkáskanál sütõpor.

  • Barackos gesztenyepáros

    Hozzávalók: 20 dkg gesztenyemassza, 7 dkg vaj, 3 db tojássárgája, 18 dkg vaníliás porcukor, 2 dkg liszt, 15 dkg barackíz.

  • Vegyes sült zöldségek

    A fafül gombát langyos vízbe áztatjuk, megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A babot megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis darabkákra szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A beáztatott gombát kinyomkodjuk. Az uborkát megmossuk és megtöröljük, majd héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.

  • Sült padlizsán

    Hozzávalók személyenként: 4 db padlizsánkarika, só, bors. A mártáshoz: 2 dl 12%-os tejföl, 1 kis tubus majonéz, 1 mokkáskanál mustár, pár csepp citromlé, 1 mokkáskanál cukor vagy édesítõ, zúzott fokhagyma ízlés szerint.

  • Paprikasaláta szõlõvel és juhsajttal

    A paprikát mossa meg, a csumáját vágja ki és szeletelje vékony csíkokra. Keverje össze a borecetet a mézzel és az olajjal, sózzal meg. Keverje hozzá a paprikát és kb fél órára tegye hûtõbe. Idõnként keverje meg. A szõlõt eközben mossa meg, szemezze le. A juhsajtot tördelje kis darabokra. Keverje össze a szõlõt a sajtot és a paprikát. Tegye tálba, szórja meg borssal és frissen tálalja.

  • Írómártás avokádóval és kaprival

    Az avokádókat meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk és 10 dkg gyümölcsöt kis kockákra vágunk. A többit a tejszínnel, az íróval, a citromlével és a fokhagymagerezddel finom pürévé mixeljük, majd szitán átpasszírozzuk. Tipp: A mártást közvetlenül fogyasztás elõtt készítsük el, mert hamar elszínezõdik. Fontos, hogy teljesen érett avokádót használjunk.

  • Diós linzer

    Hozzávalók: 15 dkg lisztet, 1 csapott kávéskanál sütõport, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 tojást, 6,5 dkg cukrot, 6,5 dkg margarint összegyúrunk, kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evõkanál lekvárral megkenjük.