rss
  • Latin banán

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Személyenként 1 banán, 1 dl tojáslikõr, 2 evõkanál olvasztott csokoládé, durvára vágott, pörkölt mandula, tejszínhab.

    Magas vagy kehelyszerû üvegpoharak aljára banánkarikákat teszünk. Tojáslikõrrel, majd olvasztott csokoládéval meglocsoljuk. Ezt a rétegzést még kétszer megismételjük. Tetejét megszórjuk a vágott mandulával, és tejszínhabot fújunk rá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkepörkölt

    Hozzávalók: 1-1,5 kg-os csirke, 5 dkg zsír vagy olaj, 1-2 zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, ízlés szerint só, pirospaprika.

  • Lazacos pizza

    Hozzávalók: fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 15 dkg füstölt lazacszelet, 1 ek kapribogyó, feketebors, reszelt sajt.

  • Szerb rizses hús

    Hozzávalók: 75 dkg sertéslapocka, 2,5 dkg só, 15 dkg zsír, 1,5 dkg pirospaprika, 10 dkg hagyma, 25 dkg lecsó, 35 dkg rizs.

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz.

  • Cukkinifasírt burgonyásan

    Hozzávalók:

    2 cukkini
    2 közepes nagyságú krumpli
    1 tojás
    2-3 evõkanál liszt
    2 gerezd fokhagyma
    só, õrölt bors
    étolaj

  • Szilvás-almás csatni

    Mossuk meg a gyümölcsöket. A magházától megfosztott almát nyolcfelé, a szilvát félbe vágjuk, szórjuk rá a fahéjat és a sót. Pirítsuk meg a vajban a fuszereket, majd adjuk hozzá a felvágott gyümölcsöt és a mazsolát. Kis vizet öntsünk alá, hogy le ne égjen és fozzük pépessé a csatnit. Keverjük bele a cukrot. Hidegen tálaljuk.

  • Szerb rakott burgonya

    A rizst megmosom, és fél órára vízbe áztatom. A burgonyát hámozás után kis kockákra vágom. A hagymát nagyon finomra metélem. A füstölt szalonnát apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. A zsírra ráteszem a vöröshagymát, és megfonnyasztom majd, a tûzrõl levéve belekeverem a pirospaprikát.

  • Gyömbéres sütemény

    Hozzávalók: negyed kg cukor, 4 tojássárgája, l egész tojás, 1 dkg õrölt gyömbér, negyed kg liszt.

  • Zöld spenótsaláta

    Hozzávalók:

    50 dkg spenót, 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, 2 dl joghurt, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez

  • Amerikai palacsinta

    Amerikai palacsintaA vajat egy bögrében betesszük a mikróba egy percre. Közben jól összekeverjük a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinálunk, abba öntjük a vajat, és szép lassan, keverés közben adjuk hozzá az előzőleg összekevert tojást és a tejet. Addig keverjük, amíg csomómentes lesz. Régi típusú palacsintasütőben sütjük, azt nem kell olajozni (mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat). Lassú tűzön kell sütni, mert centi vastagra feljön, és hagyni kell átsülni. Ízlés szerint bármilyen szószt vagy krémet készíthetünk hozzá.

  • Bableves káposztásan

    Bableves káposztásanA babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk. Amikor a bab majdnem megfőtt, hozzáadjuk a káposztát. 2 kanál forró olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük liszttel és megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk és hideg vízzel felengedjük. A levest berántjuk, majd ecettel és tejföllel ízesítjük. Végül belefőzzük a karikára vágott kolbászt.

  • Csíkos kocka

    Hozzávalók:

    - 3 tojás
    - 15 evõkanál cukor
    - 15 evõkanál liszt
    - 3 doboz tejföl
    - 3 mokkás kanál szódabikarbóna

    Krém:

    - 2 csomag vaníliás puding
    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 1 citrom leve

    Máz:

    - 15 dkg keserû csoki
    - 1/2 dl tejszín

  • Laskatészta recept

    Hozzávalók:
    120 g liszt, 1 db tojás, 50 g bacon szalonna, só;

  • Céklasaláta télire

    Hozzávalók: 3 kg cékla (lehetõleg hosszúkás, bíborhenger fajta), 9 gerezd fokhagyma, 2 mokkáskanál õrölt köménymag, 1 szál tormagyökér, ecet, cukor, só ízlés szerint.

  • Belga rakott krumpli

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 30 dkg sajt, 10 dkg vaj, só.

  • Böjtös paradicsomleves

    Hozzávalók:1 közepes fej vöröshagyma, 1 evõkanál vaj, 1 liter paradicsomlé, 2 babérlevél, só, õrölt bors, cukor;

    A betétnek: 1 tojás, liszt, só;

  • Brownies

    Hozzávalók:

    a tésztához: 10 dkg félédes csokoládé, 10 dkg dióbél, 12,5 dkg cukor, 10 dkg puha vaj, 10 dkg liszt, 6 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evõkanál kakaópor, a mázhoz: 20 dkg csokoládé bevonómassza, díszítéshez: kandírozott cseresznye, zöld pisztácia, dióbél vagy csokoládéreszelék.

  • Hering saláta

    Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2-2 db paradicsom, zöldpaprika, 3-3 evõkanál borecet, és salátaolaj, só, cukor, õrölt bors.

  • Citromos rizsleves

    Hozzávalók (4 személyre):

    1,2 liter (szûrt) tyúkleves, 4 dkg rizs, 1 nagy tojás, 1 citrom, bors, só

  • Mustáros marhaszelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús, 4 evõkanál olaj, só, bors, mustár, kevés víz.