2024.04.26. - Ervin

Hagymás sajtos csirkemell

Hozzávalók:

- 1 egész csirkemell
- 1 nagy szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- bors
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

A póréhagymát felkarikázzuk, majd egy serpenyőben kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, jól átkeverjük, majd félre húzzuk. A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, majd vízszintesen felszeleteljük úgy, hogy 3-3 darabot kapjunk. Mindegyik darabot sózzuk, borsozzuk.

Egy jénai tál aljára fektetjük szorosan a hús darabokat, reszelt fokhagymát szórunk rá, majd a tetején elkenjük a pórés-tejszínes krémet. Berakjuk a sütőbe, majd mikor félig kész, akkor reszelt sajttal megszórjuk, visszatesszük, és addig sütjük, míg szép pirosra sül a tetején a sajt.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!