- 1 egész csirkemell
- 1 nagy szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A póréhagymát felkarikázzuk, majd egy serpenyőben kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, jól átkeverjük, majd félre húzzuk. A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, majd vízszintesen felszeleteljük úgy, hogy 3-3 darabot kapjunk. Mindegyik darabot sózzuk, borsozzuk.
Egy jénai tál aljára fektetjük szorosan a hús darabokat, reszelt fokhagymát szórunk rá, majd a tetején elkenjük a pórés-tejszínes krémet. Berakjuk a sütőbe, majd mikor félig kész, akkor reszelt sajttal megszórjuk, visszatesszük, és addig sütjük, míg szép pirosra sül a tetején a sajt.