2024.05.14. - Bonifác

Csikós tokány

Hozzávalók:

- 70 dkg sertéshús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy tejföl
- 3 ek liszt
- 1 tk fûszerpaprika

Nokedlihez:

- 3 fej vöröshagyma
- 3 tojás
- 2 dl napraforgó olaj
- 1/2 kg liszt
- 3 dl víz
- só
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A húst csíkokra, a szalonnát, a meghámozott paradicsomot, a paprikát és a hagymát apró darabokra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.

A szalonnát addig pirítjuk, amíg kiolvad a zsírja, majd ezen dinszteljük meg a hagymát. Levesszük a tûzrõl, megszórjuk fûszerpaprikával, és belerakjuk a húst, beletesszük a fokhagymát, és megfûszerezzük. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, lefedve pároljuk tovább. Néha megkevergetjük, és egy kevés vizet öntünk alá. Ha elfõtt a leve, a lisztbõl, a tejfölbõl habarást készítünk, ráöntjük a húsra, és összeforraljuk.

A nokedlihez felaprítjuk a hagymát, megfûszerezzük, és megpirítjuk. A tojásból a vízbõl és a lisztbõl tésztát gyúrunk, majd szaggatóval galuskát készítünk. A kész nokedlit összekeverjük a hagymával, és ezt tálaljuk a tokány mellé.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!