- 30 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 2 db tojás
- 2.5 dl tej
- 1 cs sütõpor
- 1 cs Vanillincukor
- õrölt fahéj, csipet só
- 30 dkg magozott meggy
- 25 dkg túró
- 2 ek tejföl
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tojásokat a cukorral felverjük és hozzáadjuk a tejet, fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.
A lisztbe belekeverjük a sütõport és simára keverjük a tojásos, tejes résszel.
Végül beleöntjük az olvasztott margarint, és még 1-2 percig keverjük. Egy közepes tepsit vékonyan kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.
A túrót elkeverjük a tejföllel és 2 ek porcukorral. A tésztát beleöntjük a tepsibe és rápotyogtatjuk a túrót és a meggyet. Majd sütjük.