Hozzávalók: 3 db közepes burgonya, 10 dkg friss vagy fél csomag mirelit zöldborsó, fél doboz konzerv kukorica vagy fél csomag mirelit kukorica, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, fél csokor petrezselyem, 2 evõkanál liszt, 1 db tojás, csipetnyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, fél pohár tejföl, vegeta.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A gombóchoz a burgonyát megfõzzük, meghámozzuk és burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk, felaprítjuk a zöldséget és az olajon kicsit megpároljuk.
Felengedjük kb. másfél liter vízzel, és beletéve az ízesítõket, háromnegyed puhaságúra fõzzük. (A borsót és a kukoricát késõbb tegyük a levesbe) Ekkor vizes kézzel apró gombócokat formálunk a burgonyamasszából és a fövõ levesbe tesszük.
Amikor a gombócok feljönnek a leves felszínére, az étel elkészült. Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!