- 24 szelet sonka
- 1 kg franciasaláta alap
- 3 db savanyú uborka
- 10 db tojás
- 1 flakon majonéz
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 ek mustár
- bors
- pici porcukor
- fél húsleves-kocka
- 1,5 dl víz
- 25 g étkezési zselatin
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
10 db tojást keményre fõzünk. Ha kihûlt, megtisztítjuk. A franciasaláta alapot is megfõzzük, majd kihûtjük. Kb. 3 db savanyú uborkát összevágunk, és beletesszük.
1,5 dl vizet fél leveskockával és a zselatinnal összeforraljuk. Szobahõmérsékletûre hûtjük.
A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a borsot, a porcukrot kikeverjük, és hozzáöntjük a zselatint.
Két õzgerinc-formát kibélelünk folpack-kal, beleterítjük a sonkaszeleteket, kb. félig megtöltjük francia salátával, és beleteszünk 5 db tojást. Az õzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával, és sonkával befedjük.
Másnap vágódeszkára borítjuk, és szeletejük.