2024.05.06. - Ivett, Frida

Házi készítésû croissant

Hozzávalók:

- 70 dkg liszt
- 1 kis doboz joghurt vagy kefír
- 2 dl tej
- 1 kk só
- 4-5 ek cukor
- 2 tojás
- 5 dkg élesztõ
- 25 dkg hideg margarin
- 1 tojás
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A margarin kivételével tésztát dagasztunk, majd 1,5 órára hûtõbe tesszük. 8 egyforma részre vágjuk, gömbölyítjük és egyenként kinyújtjuk.

A hideg margarint lereszeljük, majd 7 egyenlõ kupacra osztjuk. Az egyesével kinyújtott kör alakú lapokat megszórjuk egy-egy kupac hideg Ramával, és egymásra halmozzuk a lapokat, az utolsóra lapra nem kell.

Ezután nagyon vékonyra, kb 2-3 mm-re kinyújtjuk, és 16 (de lehet több is) cikkre vágjuk. Kifli alakúra feltekerjük, tojással lekenjük, és 180 fokos elõmelegített sütõben kb 15 perc alatt megsütjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!