- 4 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 12,5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütõpor
- 8 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
- 30 dkg gesztenyemassza
- 30 dkg krémsajt
- 8 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evõkanál rum
- 1 dl tej
- 3 lap zselatin
- 15 dkg felvert tejszínhab
- a díszítéshez sült vagy fõtt gesztenye és porcukor
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A fehérjét négy evõkanál vízzel felverjük, a cukrot kanalanként adagolva hozzáadjuk, és addig keverjük, míg kemény habot nem kapunk. Az átszitált lisztet, a kakaóport és a sütõport vegyítjük, és a tojássárgákkal felváltva óvatosan a fehérjehabhoz adjuk. A tésztát egy sütõpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokon negyed óráig sütjük. Ha megsült, egy nedves konyharuhára borítjuk, és hagyjuk kihûlni.
A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A gesztenyepürét, a krémsajtot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot összekeverjük. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a tejet, és a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne, majd óvatosan a krémhez öntjük, a végén hozzáadjuk a tejszínhabot is.
A krém kétharmadát a tésztára kenjük, feltekerjük, a maradékkal bevonjuk a tetejét. Tejszínhabból csillag alakot formázunk a tekercs tetejére, mindegyik közepébe egy-egy gesztenyeszemet teszünk, és a végén porcukorral megszórjuk.