Hozzávalók: fél kiló spagetti, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor metélõhagyma (snidling), 2 dl tejszín, 25 dkg nyers reszelt sonka, 6 tojás, 2,5 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só, bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zöldfüveket megmosom, szárazra rázom, durvára vágom, majd elkeverem a tejszínnel, a tojásokkal, a vajjal, a fokhagymával, egy kk. sóval, fél kk. borssal, fél kk. szerecsendióval, majd az egészet konyhagépben elpürésítem.
3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek. olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát és lassú tûzön, idõnként kevergetve 8-10 perc alatt "fogkeményre" fõzöm. Leszûröm és egy lábasba teszem, elkeverem a zöldföves pesto-val, majd egy tálba teszem.
Jó étvágyat!