rss
  • Medvehagymás pesto

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 3 fõre: 10 dkg medvehagyma, 1 dkg fenyõmag, 5 dkg Grana Padano sajt, lereszelve, 2 chili, só, õrölt színesbors ízlés szerint, kb. 0,7-1 dl extraszûz olívaolaj (amennyit felvesz).

    Egy száraz serpenyõben megpirítjuk kissé a fenyõmagot. Bedobjuk az aprítógépbe. A chilikbõl eltávolítjuk a magokatt, és az ereket. Szintén berakjuk az aprítógépbe. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, és az aprítógépbe tesszük. Ledaráljuk õket.

    Belerakjuk a reszelt sajtot, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, és hozzáöntünk annyi olívaolajat, amennyit felvesz, összemixeljük. Egy kis üvegbe tesszük, a tetejére is önthetünk egy kis olívaolajat, hogy lezárja, majd lefedjük, és hûtõszekrényben tárolhatjuk, vagy felhasználjuk tetszés szerint.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj, vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Egyszerû tejfölös pogácsa

    Langyos tejben 2 dkg élesztõt 2 dkg cukorral felfuttatunk. 50 dkg lisztet 10 dkg zsírral jól elmorzsolunk.

  • Citromos chilis sertésszelet

    Hozzávalók:

    - 1 kg pecsenyének való sertéscomb
    - 6 fej vöröshagyma
    - 4 citrom
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 piros chili paprika
    - diónyi sertészsír
    - 1-2 étolaj
    - kakukkfû
    - 1 babérlevél
    - só

  • Reszelt cékla

    Hozzávalók: 1 kg céklához fél pohár ecetes reszelt torma, 1 kk. só, 1 mk. köménymag, bor- vagy gyümölcsecet, cukor, nátrium benzoát.

  • Frankfurti leves kelbimbóval

    Hozzavalók:

    500 g kelbimbó (vagy 800 g kelkaposzta), 1,5 l húsleves (kockából), 2 gerezd fokhagyma, 1 mk köménymag, 1 mk majoranna, 2 ek olaj, 2 ek liszt, 1 fej hagyma, 1 kk édesnemes pirospaprika, 2 pár frankfurti vagy füstölt virsli, vagy egyéb füstõlt kolbászféle, 2-3 szál petrezselyem, só, bors, 2 dl tejfõl

  • Ricottás spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg vaj, 3 ek petrezselyemzöld, 20 dkg ricotta, 2 dl tejszín, só, bors.

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Fejessaláta leves

    Hozzávalók: 45 dkg burgonya, 2-3 fej saláta külsõ levelei, 2,5 dkg vaj, 6 dl víz, 4 dl tej, 1,5 dl tejszín, tengeri só, csipetnyi õrölt feketebors, csipetnyi szerecsendió.

  • Káposztás galuska

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 2 tojás, 2 evõkanál búzadara, 3-4 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál só, 1 teáskanál kristálycukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál csombor.

  • Sárgadinnye kockák érlelt, füstölt sonkával

    Hozzávalók 1 személyre:

    2-3 gerezd sárgadinnye, 3-4 szelet érlelt sonka (Angelo sonka, angol szalonna, pácolt karaj), pici só, pici bors



  • Csirkemájas spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g csirkemáj, õrölt bors, 1 ek. liszt, 1 db vöröshagyma, 2 csomag újhagyma (vagy 1 szál poré), 300 g spagetti( Barillo) 60 ml olívaolaj, 200 ml húsleves, l50 ml fõzõtejszin, só, 20 ml konyak.

  • Töltött cukkini

    Hozzávalók: 3 kisebb cukkini, 10 dkg ementáli sajt, 10 dkg füstölt sajt, 15 szem zöld olajbogyó, friss petrezselyem, bazsalikomlevél, só.

  • Currys kókuszos mártás

    Hozzávalók: 1/2 friss kókuszdió húsa kb. 10 dkg, 1 db mangó, 1 csomó újhagyma, 3 ek. olívaolaj, 1 ek. currypor, 1/2 ek. burgonyakeményítõ, 5 ek. víz, kevés só, 1 kis doboz natúr kókusztej, 125 ml. tej.

  • Boronkai marhahúspástétom

    Hozzávalók 12 személyre: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre fõz­ve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna.

  • Sajtos puszedli

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 18 dkg liszt, 10 dkg sajt, 4 tojás, só.

  • Dinsztelt káposzta

    A káposztát (vöröse vagy fehéret, mindegy), a lehetõ legvékonyabbra felszeletelem, vagy káposztareszelõn legyalulom.

  • Árpagyöngy leves

    Hozzávalók: 250 g füstölt kolbász, 150 g árpagyöngy, 100 g sárgarépa, 150 g burgonya, 100 g zeller, 50 g zsír, 50 g liszt, 30 g vöröshagyma, 15 g fokhagyma, 10 g fûszerpaprika;

    ízlés szerint: só, õrölt bors, petrezselyemzöld;

  • Kapros-túrós pite

    Hozzávalók:

    a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 dkg friss élesztõ, 1 evõkanál porcukor, 5 dl tej, 1 tojás, 1 mokkáskanál só; a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 2 közepes nagyságú fõtt burgonya, 3 evõkanál cukor, 2 dl tejföl, 1 csokor friss kapor, 1 mokkáskanál só; a tészta teteiére: 1 tojás; a tepsi kikenéséhez: 2 evõkanál zsír

  • Csirkemáj fehérborban

    Májat fogyasztani, vastartalma miatt, fontos az emberi szervezet számára. Ezzel a könnyen és gyorsan elkészíthetõ étellel élvezet pótolni esetleges vashiányát is.

  • Isztriai sertéskaraj

    Hozzávalók: 2 kg karaj, 2 dkg fokhagyma, 3 dkg só, 10 szem egész bors, 10 babérlevél.