rss
  • Gombasaláta

  • Share on Tumblr

    1 kg gombát (csiperke, vargánya, rizike stb.) megtisztítunk, megmosunk, és a nagyságától függõen félbe vagy szeletekbe vágunk. Tálba tesszük, gyengén ecetes, sós vízzel leforrázzuk, és lefödve egy óra hosszat állni hagyjuk.

    loading...

    Ekkor szûrõben jól lecsurgatjuk. Fél kg megtisztított vöröshagymát karikára vágunk és a gombával rétegezve üvegekbe rakjuk. Minden sort megszórunk egy mokkáskanál sóval és meglocsolunk egy evõkanálnyi borecettel.

    A legfelsõ sorra valamivel több sót és ecetet öntünk, és a gombákat hurkapálcikával leszorítjuk. Az üveget lekötjük és hûvös helyre tesszük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pikáns csirkemell

    Hozzávalók: 2 db csirkemell, 15 dkg gomba, 10 dkg trappista sajt, majoránna, bors, Delikát, liszt, kevés olaj, paradicsompüré, rizs.

  • Póréhagymás borjúmáj zöldségcsíkokkal

    Hozzávalók: 40 dkg borjúmáj, 1 sárgarépa, 1 burgonya, 1 karalábé, 1 sárga kaliforniai paprika, 1 piros kaliforniai paprika, fél zellergumó, fél szál póréhagyma, 20 dkg gomba, 2,5 dl szójaszósz, szezámolaj a sütéshez, tengeri só, 2 retek a díszítéshez.

  • Majonézes virslisaláta

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra. Keverd össze a paprikát, hagymát, a kihült rizst és csirkét, majd locsold le az olajból ecettel, borssal és tört fokhagymával készített páclével. Jól keverd össze, majd 1-2 órát érleld hûtõszekrényben.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Csörögefánk

    CsörögefánkAz átszitált lisztbe beletesszük a felaprított margarint, a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, tejfölt, fehérbort, rumot és csipet sót. Sima tésztává gyúrjuk és fél órát pihentetjük. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk, majd egymástól ujjnyi távolságban két helyen hosszában bemetsszük a közepén is. A széleinek épnek kell maradnia, hogy az átlósan szemben lévő széleket áthúzhassuk a középső nyílásokon. A fánkok alakja tetszés szerint változtatható. A megformált forgácsfánkokat forró zsiradékban aranysárgára sütjük. A sült fánkokat megszórjuk porcukorral.

  • Francia burgonya

    A burgonyát héjában megfõzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és mély kiolajozott tûzálló tálba öntjük. Megsózzuk, a tojássárgájával el­kevert tejföllel leöntjük, tetejére morzsoljuk a vajat, és a sütõben ad­dig sütjük, amíg a tejfölt magába nem szívta, és a teteje szépen meg nem pirult.

  • Füstölt vargányás korhely leves

    Hozzávalók:

    40 dkg savanyú káposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg házi füstölt sonka, 10 dkg házi kolbász, 4 gerezd fokhagyma, 2 pár virsli, 2 kis pohár tejföl, 5 dkg szárított vargánya vagy más aromás gomba, fûszerpaprika, bors, só

  • Szicíliai spagetti (Spaghetti sicilia)

    Hozzávalók: 5 dkg szardellafilé, 2 átpréselt fokhagymagerezd, csipetnyi bors, 3 ek olaj, fél kiló spagetti, 2 ek zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, reszelt parmezánsajt.

  • Csípõs rák

    Hozzávalók 4 személyre: 5 ek olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 kis chili paprika finomra törve, vagy 1 kk erõs pista, vagy egyéb csípõs paprikakrém, 0,5 kk édes pirospaprika, 48 db elõfõzött fagyasztott garnélarák vagy 2 konzerv koktélrák lecsöpögtetve (összesen 200 gramm nettó tömeg).

  • Cékla egyszerûen

    A céklákat alaposan megmossuk, majd megfõzzük, meghámozzuk, és ha kihûlt, felszeleteljük. Az üveg aljára tormadarabokat, vagy lereszelt tormát, és 2-3 teáskanál köménymagot dobunk, majd belerakjuk a céklaszeleteket is.

  • Bárányszûzsült-szeletek

    Hozzávalók (8 személyre): 8 szelet bárányszûz, 1 kis csomó kakukkfû, 5 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 egész citrom, só, bors, ízlés szerint.

  • Datolya-szeletek

    14 deka forrázott mandulát nagyon finom hosszúkás darabokra vágunk, 14 deka datolyát is a magoktól megtisztítva, hosszúkásra vágunk.

  • Bécsi gyûrûfánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárga, 2 púpozott ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor, csipetnyi só.

  • Rozmaringos kacsasült

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg alma, 15 dkg apró hagyma, 2 ág rozmaring, 1 konyhakész kacsa (kb. 2,5 kg), 2,5 dl almalé, 2 evõkanál ételízesítõ (pl. Knorr).

  • Szerb saláta

    Nagy, húsos, kicsumázott zöldpaprikákat karikára vágunk, nagyobb uborkákat héjastól meggyalulunk, tisztított vöröshagymát szálasra vágunk. Egészen apró kis uborkákat, zöld dinnyét egészben adunk hozzájuk, tetszés szerinti arányban.

  • Baconos húspogácsa

    Hozzávalók:

    1 zsemle, 1 fej vöröshagyma, 35 dkg darált hús, 2 tojás, só, bors, rozmaring, 20 dkg bacon szalonna, fogpiszkáló, gyorsfagyasztott hasábburgonya

  • Bodzaturmix

    Hozzávalók: 0,5 liter bodzalé, 1 liter tej, 2 citrom leve, 10 dkg cukor, õrölt fahéj.

  • Házi sajt

    Hozzávalók:

    1 l zacskós tej (nem sovány), ½ kg túró, 5 dkg vaj (nem margarin), 1 tojás, 1 mk. szódabikarbóna, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, snidling

  • Töltött májas tojások

    Hozzávalók: 250g kenõmájas, 10 db tojás, 1 nagy fej lilahagyma, zsemlemorzsa, liszt, 3 db tojás a panírozáshoz, majoranna, pici bors, csipet só.

loading...