rss
  • Gombás káposzta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 30 dkg gomba, 25 dkg fõtt füstölt tarja (vagy sonka), 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 birsalma (vagy savanyú alma), 3 dl tejföl, só, õrölt fekete bors ízlés szerint, 1 babérlevél, csipetnyi cukor.

    loading...

    A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kisütöm és a pörcöt leszûrve félreteszem. A visszamaradt zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított vöröshagymát, majd ráteszem az ugyancsak apróra metélt savanyú káposztát.

    Megsózom, megborsozom, beleteszem a babérlevelet, belevagdosom a megtisztított és felszeletelt gombát, a kicsumázott és gerezdekre vágott birsalmát, majd fedõ alatt, saját levében majdnem puhára párolom az ételt. Végül hozzáadom a közben kis kockákra vágott fõtt füstölt tarját és 2 dl tejfölt. Jól összeforralom és ha szükséges, csipetnyi cukorral szelídítem savanyú ízét. Tálaláskor a maradék tejföllel megöntözöm.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csíktusnádiak aprópecsenyéje

    Hozzávalók: 500 g sertéskaraj (csont nélkül), vagy szûzpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. margarin, 300 ml tejszín, 50 g liszt, tárkony, 100 ml fehérbor. Sült zöldséghez: 200 g zeller, 200 g sárgarépa, 200 g gomba, 1 db paprika, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 150 g ceruzabab, 1 db paradicsom, 1 db lilahagyma, só, bors, petrezselyem, oregano, 50 g vaj.

  • Laskagomba leves

    Hozzávalók: 50 dkg laskagomba, 1 vöröshagyma, fél szál póréhagyma, só, bors, 1 liter húsleves, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 3 evõkanál vaj.

  • Macedón fõzelék

    Hozzávalók: 20 dkg sárgarépa, 15 dkg karalábé, 1 kisebb zeller, 1/2 kg zöldborsó, 15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg rizs, 5 dkg spagetti, 6 dkg reszelt sajt.

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25-25 dkg alma, körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Citromlikõr

    Hozzávalók:

    10 citrom, 2 zöldcitrom, 1,5 liter vodka, 1,5 kg cukor, 1,5 kg víz

  • Rántott sertésmáj

    Hozzávalók: 70 dkg sertésmáj, zsemlemorzsa, liszt, tojás, só, valamint olaj a kisütéshez.

  • Nyúlpecsenye

    Hozzávalók: 1 nyúl gerince és combjai, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, 1 citrom leve és a héja reszelve, só, zsír;

  • Töltött gombafejek

    Fél kg csiperkegomba, 3 dkg zsiradék, 3 dkg vaj, 3 dkg hagyma, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg sajt, só, bors, apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg sütõtök
    - 1 póréhagyma
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1-2 kisebb krumpli
    - 2 evõkanál olaj
    - 2 dl tejszín vagy tej
    - só
    - szerecsendió
    - majoranna
    - petrezselyem

  • Ponty- vagy harcsapaprikás

    Hozzávalók: 4 darab 20 dekás halszelet, 6 deka zsír, 5 deka reszelt vöröshagyma, egy kevés pirospaprika, másfél deci tejföl, só, 2 deka liszt, evõkanálnyi lecsó.

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 3 kanál liszt, só, cukor, ecet, kevés húsleves;

  • Tojásos kockák

    Hozzávalók: 8 tojás, 8 evõkanál tej, 8 evõkanál morzsa.

  • Karfiol leves

    Karfiol levesVágjuk össze a fokhagymát, a vöröshagymát és a zellerszárat és rakjuk bele a felmelegített olajba. Lassú tűzön pároljuk egészen addig, amíg a zöldségek teljesen meg nem puhulnak. A kis rózsáira szedett karfiolt tegyük bele a lábasba, öntsük fel vízzel és forraljuk fel. Dobjuk bele a leveskockát és a kakukkfüvet. Közepes lángon főzzük a levest lefedve 20 percig. Kicsit hűtsük, és kétcsészényi karfiolt vegyünk ki belőle. A maradék zöldséget robotgéppel simára keverjük. Beletesszük a karfioldarabokat és a vajat. Addig melegítjük, amíg a vaj elolvad.

  • Almafõzelék

    A meghámozott és felszeletelt almát forrásban lévõ vízbe tesszük. Hozzáadjuk az ízesitõket: cukor, ecet, só. Ha az alma már puhul, a lisztet kevés hidegvízzel, vagy ha van tejfellel, összekeverjük és a forrásban lévõ fõzelékre öntjük. Egyszeri felforralás után a tûzrõl levesszük.

  • Töltött libacomb

    Hozzávalók: 4 libacomb, 15 dkg darált libamell, 1/2 kg gesztenye, só, bors, szerecsendió, 2 tojás, ételízesítõ, 1 evõkanál finomra vágott petrezselyemzöld;

  • Karfiolos-szardellás metélt

    Hozzávalók: 40 dkg metélt tészta, 1 fej karfiol, 1 doboz olajos szardella, 2 ek. olaj, ételízesítõ, õrölt bors, só.

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    Hozzávalók: 4 db tojás, 3db zsemle, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tej, 1 evõkanál zsemlemorzsa, sütéshez: olaj, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi curry, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Sárgarépa saláta

    Hozzávalók:

    60 dkg sárgarépa, 4 gerezd fokhagyma, 2 dkg cukor, 1 darabka fahéj, 1 csipetnyi köménymag, 4 evõkanál olívaolaj, 1 õrölt csípõs cseresznyepaprika, 2 csokor petrezselyemzöld, 3 evõkanál citromlé, só

  • Tejleves

    Egy teflon lábost hideg vízzel kiöblítünk, 1 liter tejet 2 dl vízzel, nagyon kevés sóval, ízelés szerinti mennyiségû cukorral felforralunk, beleteszünk 1-2 csomag vaníliás cukrot és a cérnametéltet.

  • Magyaros szójapörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg szójakocka, 3 ek olaj, 3 hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika (télen 3 ek lecsó), 2 ek paprika, 3 gerezd fokhagyma, köménymag, só.

loading...