rss
  • Karfiol saláta

  • Share on Tumblr

    HozzávalMártáshoz: tojás 4 db, olaj 2 ek. mustár 2 kk., ecet 1 ek, tejföl 1 dl, kapri 2 dkg, só, bors 1-1 késhegynyi.ók: karfiol 0.5 kg, só 4 dkg.

    Veszünk szép apró karfiolfejeket, megmossuk, és megfõzzük sós vízben. Ha puha, tegyük a karfiolt szitára, hogy a leve lecsorogjon, de vigyázva, hogy a karfiol egyben maradjon. Tálra rakjuk, majd a következõ mártással leöntjük: négy keményre fõtt tojás sárgáját szitán áttörünk, s két ek. olajjal jó habosra keverjük.

    Teszünk bele törött borsot, két kanál mustárt, ecetet, egy kanál tejfölt, pár szem kaprit, ezeket összekeverjük, és a karfiolra öntjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos brokkolikrémleves

    Sajtos brokkolikrémlevesA brokkolirózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk. A tejfölt a krémsajttal, néhány evőkanál forró leveslével összeturmixoljuk, majd a leveshez adjuk és botmixer segítségével az egészet pürésítjük (ezt megelőzően néhány rózsát ki lehet venni, amit félreteszünk a későbbi tálaláshoz). A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldjuk és a leveshez adjuk, majd összeforraljuk és forrón tálaljuk. Tálaláskor a leves tetejére helyezzük a korábban kivett brokkolidarabokat.

  • Paprikás szelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet borjúhús, 1 fej hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1-2 zöldpaprika, só, pirospaprika, bors, 1 kanál zsír.

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5-5 dkg reszelt trappista sajt, füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott-teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Kaszásleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt csülök, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 dkg liszt, ecet, só, bors.

  • Céklás fasírt

    Hozzávalók: 0,5 kg darált hús, 20 dkg cékla, 1 tojás, 5-8 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Sóskafõzelék

    Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só.

  • Vajas krumplipogácsa

    40 deka lisztet 25 deka vajjal, 20 deka áttört, fõtt burgonyával, 1 csomag Váncza-sütõporral deszkán jól összedolgozunk, majd ízlés szerint sót, 1/2 deci tejfelt és 1 egész tojást gyúrunk még hozzá.

  • Banános golyók

    Hozzávalók:

    - 2 banán
    - 250 g darált keksz
    - 250 g porcukor
    - 2 evõkanál kókuszreszelék a masszába
    - kókuszreszelék a hempergetéshez

  • Jegeskakaó

    Hozzávalók: 1/2 l tejeskakaó, 2 adag vanilia-, vagy tejszínfagylalt, tejszínhab.

  • Szilvás-almás csatni

    Mossuk meg a gyümölcsöket. A magházától megfosztott almát nyolcfelé, a szilvát félbe vágjuk, szórjuk rá a fahéjat és a sót. Pirítsuk meg a vajban a fuszereket, majd adjuk hozzá a felvágott gyümölcsöt és a mazsolát. Kis vizet öntsünk alá, hogy le ne égjen és fozzük pépessé a csatnit. Keverjük bele a cukrot. Hidegen tálaljuk.

  • Keksztekercs kicsit másképp

    Keksztekercs kicsit másképpA háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a margarint hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát alufóliával kibélelünk (én csak fóliába szoktam csavarni), a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, az alufóliát lehúzzuk róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon felszeleteljük.

  • Serpenyõs rizs

    Hozzávalók: 35 dkg sovány darált sertés- vagy marhahús, 1 vöröshagyma, 1 1/2 tk. chilipor, 1 tk. õrölt kömény, 1/2 tk. só, 3 csésze fõtt barna rizs, 1/2 kg tarkababkonzerv, 20 dkg zöld chilipaprika, 1 paradicsom.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók:1 közepes nagyságú csirkemell, ¥ kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

  • Fûszeres sárgarizs

    Hozzávalók: 2 teáscsésze 4 hónapnál öregebb rizs, 1 ek olvasztott vaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 gerezd péppé zúzott fokhagyma, 1 mk reszelt gyömbér, 1 tk porrá zúzott kurkuma, 1 tk õrölt köménymag, 1 késhegynyi törött bors, 4 teáscsésze forró víz, 2 ek olvasztott vaj, só.

  • Bandi kedvence

    Hozzávalók: 4 személyre: 60dkg sertés karaj, 20 dkg fõtt füstölt csülök, 30dkg gomba, 30 dkg trappistasajt, mustár, vöröshagyma,só, bors, étolaj, tojás, liszt, zsemlemorzsa.

  • Csokis muffin

    Hozzávalók: 0,8 dl olaj, 1 csomag vaniliás cukor, 12 dkg cukor, 1 darab tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2,5 teáskanál sütõpor, 25 dkg liszt, 2,5 dl kefir, 15 dkg étcsokoládé.

  • Szalonnás pontyszelet

    Végy 1 kg pontyszeletet, sózd és kissé paprikázd meg. Süssél ki 10 dkg apró kockára vágott, füstölt szalonnát, futtass meg a zsírján egy kis fej reszelt hagymát, tégy bele 2 áztatott és jól kifacsart zsemlét, 2 tojást, fûszezezd meg sóval, borssal és finoman megvágott petrezselyemzölddel.

  • Csirkecomb gombában

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.

  • Andalusia

    Shakerben összerázzuk, majd koktélospohárba szûrjük.