2024.03.19. - József, Bánk

Berni mártás

Hozzávalók: 5 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1/2 dl ecet, 2 dkg vöröshagyma, 1/4 babérlevél, pár szem fekete bors, kis csomag tárkony, zöldpetrezselyem és Cayenne-i bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajat felolvasztjuk és félretesszük, hogy langyos maradjon. Ecetben meg­fõzzük a gorombára törött borsot, a babérlevelet, a tárkonyszárát és a vagdalt vöröshagymát. Ha az ecet háromnegyed része beforrt, levesszük a tûzhelyrõl, hozzáadunk egy evõkanál hideg vizet, beletesszük a tojássárgáját és a tûzhely szélén, habverõvel való folytonos keverés mellett, felverjük mézsûrûségûre.

Vigyázzunk, hogy a tojássárgája ne legyen darabos. Ezután levesszük a tûz­helyrõl és további keverés mellett, kanalanként hozzákeverjük a langyos vajat. Ha a mártás, keverés közben nagyon megsûrûsödne, pár csepp vízzel hígítjuk. Ezután szûrõruhán átszûrjük, illetve átcsavarjuk. Után ízesítjük sóval, törött borssal, citromlével, majd finomra vágott tárkonyt és petrezselyemzöldet keve­rünk hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!