2024.04.26. - Ervin

Karácsonyi csokoládérolád

Hozzávalók: 1db piskótalap, 10cl tejszín, 200g cukor, 200g vaj, 70g kakaópor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Töltelék: 300g magozott meggybefõtt, 50g mazsola, 100g durvára vágott dió, 50g cukor, 5cl rum.

A tejszínt cukorral felforraljuk, beletesszük a szitált kakaót. A tûzrõl levéve adjuk hozzá a vajat, amit simára elkeverünk benne. Hûtõben lehûtjük, majd lassan kikeverjük, vigyázva, hogy a krém ne fehéredjen ki, ezután a piskótalapra egyenletesen rákenjük, úgy hogy a díszítéshez maradjon a krémbõl.

A magozott meggyet, az áztatott mazsolát a durvára vágott diót, a cukrot a rumot jól összekeverjük, és a krémmel megkent piskótalapra szórjuk. Szorosan feltekerjük, s a maradék krémmel bevonjuk. Villával berácsozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!