2024.04.26. - Ervin

Libasült vörösboros káposztával

Hozzávalók 4 személyre: 4 libacomb, 6 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 1 kisebb fej vörös káposzta, 1 evõkanál vörösborecet, 2 evõkanál száraz vörösbor, 2 jonatán alma, 2 evõkanál ribizlidzsem, 3 evõkanál cukor, só, bors, szegfûszeg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük és kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított fokhagymát. Kevés vizet aláöntve 30 percig pároljuk. A húst áttesszük egy peremes tepsibe, aláöntjük a levét és forró sütõben megpirítjuk.

A kisült zsiradékot közben leszedjük és áttesszük egy nagy serpenyõbe. Ezen üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt, besózott vörös káposztát is. Fedõ alatt 10 percig pároljuk. Szegfûszeggel, borssal, vörösborecettel, száraz vörösborral ízesítjük és további 10 percig pároljuk.

Végül hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt almát, a ribizlidzsemet és a cukrot. Nagy lángon megpirítjuk. A megsült libacombokat apró szemû, fõtt burgonyával és a párolt vörös káposztával tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!