rss
  • Farvli (tarhonya)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 tojás, 1 csésze liszt, só, kevés víz, 2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

    A tojást a liszttel, sóval, kevés vízzel kemény tésztává gyúrjuk. Deszkán éles késsel apróra vagdaljuk. Lisztezett tepsin a sütõben szárítjuk. A tarhonyát kevés olajban megpirítjuk, húslevessel felengedjük, majd a farvlit sûrûn keverve, puhára fõzzük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ropogós újburgonya

    A megforrósított olajba öntjük az alaposan megmosott, de héjas új. burgonyát, és a saját levében, fedõ alatt puhára pároljuk.

  • Rostos õszibarackszörp

    Hozzávalók: 2 kg õszibarackhús, 6 dl víz, 50 dkg cukor.

  • Halfasírt

    Hozzávalók:

    - 400 g bundájától megszabadított rántott hal
    - 2 db kis konzerv sûrített paradicsom
    - 1 tojás
    - 1/2 csésze apróra vágott újhagyma
    - 1/2 citrom reszelt héja
    - só
    - bors

  • Almás süti

    Hozzávalók: 4 db nagyobb alma, 4 db tojás, 25 dkg sütõmargarin, 40 dkg finomliszt, 1 citrom reszelt héja, 2 evõkanál tejföl, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kiskanál õrölt fahéj, 1 kiskanál õrölt gyömbér, 1 kávéskanál ánizsmag, pár kocka étcsoki, pár evõkanál baracklekvár, rum vagy rumaroma, de el is maradhat.

  • Mentaszörp

    Hozzávalók: 1 csésze (2 dl) mentalevél szár nélkül, 2 l víz, 2 kg cukor.

  • Gesztenyével töltött libamell

    Hozzávalók: 70 dkg libamell, 10 dkg gesztenyemassza, 10 dkg szemes gesztenye, 1 zsömle, 1 tojás, só, bors.

  • Sós, omlós tészta

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12,5 dkg nagy darabokra vágott vaj, 1 tojássárgája, 1-2 evõkanálnyi víz, egy csipetnyi só.

  • Feta (friss juhsajt)

    A (talán) legismertebb görög sajt. Juhtejbõl készítik és sós lében hozzák forgalomba.

  • Agyagban sült csirke

    Hozzávalók 4 személyre: egy 1,5 kg-os csirke, 1 dl olívaolaj, õrölt gyömbér, só, bors, 1 ek. chilikrém, fehérbor, 3 kg agyag.

  • Lecsós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 2 nagyobb paradicsom, 3 zöldpaprika (ha lehet, különbözõ színûek), kevés zsiradék, só, felkarikázott kolbász, vagy virsli.

  • Csörögefánk

    CsörögefánkAz átszitált lisztbe beletesszük a felaprított margarint, a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, tejfölt, fehérbort, rumot és csipet sót. Sima tésztává gyúrjuk és fél órát pihentetjük. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, téglalap alakúra vágjuk, majd egymástól ujjnyi távolságban két helyen hosszában bemetsszük a közepén is. A széleinek épnek kell maradnia, hogy az átlósan szemben lévő széleket áthúzhassuk a középső nyílásokon. A fánkok alakja tetszés szerint változtatható. A megformált forgácsfánkokat forró zsiradékban aranysárgára sütjük. A sült fánkokat megszórjuk porcukorral.

  • Paradicsomos ravioli

    Hozzávalók: 22 deka liszt, 2 tojás, só, 6 deka vaj, 20 deka füstölt fõtt tarja, 15 deka borjúsült, 10 deka marhavelõ, 1 és fél deci tejfel, zsemlyemorzsa, petrezselyem és töröttbors.

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók: 1 kg SÜTÕTÖK, 1 liter tej, 5 dkg vaj, 3 evõkanál rizs, só, cukor, 1 csokor petrezselyemlevél.

  • Szilvás pite

    Szilvás piteA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, fél órán át hűvös helyen pihentetjük, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztom. A nagyobbik részt kinyújtjuk, és beleegyengetem egy piteformába. Villával megszurkáljuk. A szilvát félbevágom, kimagozom és a húsával felfelé a tésztára rakosgatom. Ízlés szerint megszórom fahéjjal és porcukorral. A tészta kisebbik részét is kinyújtjuk, lekenjük egy enyhén felvert tojássárgájával, és derelyevágóval csíkokat vágok belőle. A tésztacsíkokat a pite tetejére helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb.25-30 perc alatt készre sütöm.

  • Rakott húsos-gombás tészta

    A brokkolit megpucoljuk, megmossuk és darabjaira szedjük. Sós vízben kb. 8 percig fôzzük, majd lecsepegtetjük. A tésztát sós vízben 10-12 percig fõzzük, lecsepegtetjük. Közben a gombát megpucoljuk, megmossuk, ha kell felszeljük.

  • Trópusi gyülölcssaláta

    Hozzávalók: 2 banán, 2 kivi, 2 alma, 1 ananászkonzerv, 1 fürt szõlõ, 2 õszibarack, 2 narancs
    2 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg), 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evõkanál liszt. Só, bors, majoránna, kakukkfû, szurokfû, bazsalikom, borsikafû.

  • Hagymás krumplilángos

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, áttört burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 dkg élesztõ, fél dl tej, 1 mokkáskanál só;

  • Rántott tojás

    Húsmentes: 10 keménytojás, liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, olaj.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.