Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Fedjük be a lábast és fõzzük addig, amíg a töltelékek meg nem puhulnak. Közben a sertéslábat, - fület, a bõrkét, a csülköt, a sertéshúst 10 tojás nagyságú darabban tegyük egy fazékba, ere is tegyünk annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk meg, és az egészet fedõ alatt fõzzük, körülbelül egy óra hosszáig. Ha mindezek, és a töltelékek is puhára fõttek, akkor szedjük ki a káposztából a töltelékeket egy tálba, és a fazékban megfõtt húsokat a levével együtt öntsük abba a lábasba, amiben a töltelék fõtt. Ezután készítsünk 10 dkg zsírral hígabb rántást. Ha a rántás világosra pirult, tegyünk bele egy nagy fej, egészen apróra vágott vöröshagymát, és egy kissé kavargassuk el.
Azután tegyünk bele pirospaprikát, és eresszük fel egy kevés hideg vízzel. Utána öntsük a rántást a lábasba, és sûrûn kavargatva fõzzük át. Most már visszarakhatjuk a lábasba a töltelékeket. A káposztát lehetõleg nagy tálban tálaljuk. Alul helyezzük el a káposztát, és a fazékban fõtt húsokat, a tetejét pedig rakjuk körbe a töltelékekkel, és bõven tejfölözzük meg. Ha a nyárról van eltéve zöld kapor, akár szárítva, akár üvegben, azt is fõzzük a töltött káposztába, mert jó ízt ad neki.
Jó étvágyat!