2024.04.26. - Ervin

Csípõs spagetti

Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 4 gerezd fokhagyma, 8 szardella filé (konzerv), 4 dl olaj, fél hegyes pirospaprika, 4 evõkanál finomra petrezselyem, 4 dkg zsemlemorzsa, bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Forrásban lévõ, sós, olajos vízben megfõzzük a spagettit, majd leszûrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A kis üvegbõl vagy konzervbõl kiszedjük a szardellafiléket, jól lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy tányéron villával összetörjük.

Serpenyõben, bõ forró olajban megpirítjuk a fokhagymagerezdeket, majd azt is félretesszük. Az olajba beletesszük a pépesített szardellát, és kevergetve hagyjuk oldódni, amíg egynemû szószt kapunk.

Hozzáadjuk a kimagozott paprikát meg a petrezselymet, összekeverjük, és félretesszük. Serpenyõben, kevés olajban megpirítjuk a zsemlemorzsát (óvatosan, nehogy megégjen), majd levesszük a tûzrõl. A tésztát tálalótálba tesszük, ráöntjük a mártást meg a pirított zsemlemorzsát, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!