rss
  • Ananászos Tiramisu

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 dob. Ananász konzerv, 3 dkg vaj, vagy margarin,10 dkg kristálycukor, 1 cs. babapiskóta , 8 evõkanál ananászlé, 3 tojás sárgája, 30 dkg. Mascarpone (olasz sajt), 1,5 dl Jogobella joghurt (papaya-lime) ízû, 1 citrom reszelt héja, kakaópor, igény szerint 2 evõkanál kókuszlikõr.

    loading...

    Az ananászt lecsöpögtetem, levét felfogom, a 3 dkg vajat felolvasztok, az ananászt beleforgatom és egy kicsit pirítom. A 3 tojás sárgáját elkeverem a cukorral, joghurttal, Mascarponéval,mindezt reszelt citromhéjjal ízesítem. Itt kerülhet még bele a kókuszlikõr.

    A piskótát beleáztatom az ananászlébe. A tál alját kirakom piskótával, rárakok egy réteg ananászt és erre kerül egy réteg krém. Ezt addig folytatom, míg a hozzávalók elfogynak, úgy hogy a tetejére krém kerül,amit megszórok kakaóporral. Fél óra állás után már fogyasztható.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hagymás kacsamáj

    Hozzávalók: 40-50 dkg kacsamáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál kacsazsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, tej a kacsamáj áztatásához, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Cikóriás sonkatekercs

    Hozzávalók: 8 db nem túl vastag cikória, 8 nagy sonkaszelet(nem túl vékony), tej, olaj, liszt, reszelt sajt, burgonya.

  • Aszaltszilvás csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 20 szem vörösborban fõtt aszalt szilva, 1 db tojás, 3-4 evõkanál liszt, 1 dl tej, 2 szem összetört szegfûszeg, 1 evõkanál sós mogyoró (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fehér bors.

  • Dalmát paprika

    Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 4 húsos zöldpap­rika, só, õrölt bors, vörösbor.

  • Gulyástörténeti könyv

    Budapest - Hiánypótlónak is lehet nevezni Pethõ Máriának a Püski Kiadó gondozásában megjelent könyvét, hiszen egy ismert, ugyanakkor sokak által félreismert étel, a gulyás, a gulyásos hús történetét és változatait követi nyomon.

    A mûnek 2008. novemberében volt a bemutatója a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

  • Paradicsomlekvár

    Hozzávalók: 2,5 kg paradicsom, 10 dkg vaj, csipetnyi sáfrány, 4 evõkanál méz, 1 fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 2 evõkanál szezámmag, só, bors.

  • Saláta paradicsommal, fetával, újhagymás kefirrel

    Hozzávalók: 1 kis fejes saláta, 2 marék zöldsaláta vagy rucola saláta, 4 kemény paradicsom, 20 dkg feta sajt, 0,8 dl olívaolaj.

  • Jókai bableves

    Hozzávalók: 18 dkg szárazbab, 1 fõtt füstölt csülök, 10 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyemgyökér, babérlevél, fokhagyma, 15 dkg zöldpaprika, 7 dkg paradicsom, 30 dkg füstölt kolbász, 2+4 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg hagyma, 5 g fûszerpaprika, petrezselyemzöld, 1,5 l tejföl, 3 dkg liszt, csipetke.

  • Túróval töltött pulykamell

    Hozzávalók:

    - 40 dkg pulykamell filé
    - 25 dkg túró
    - 2-3 ek joghurt és/vagy tejföl
    - 4-6 szelet pizzamozzarella
    - 1 marék vágott vegyes zöldfûszer
    - 5 db szárított paradicsomszelet
    - 1 szál újhagyma
    - 1-2 gerezd fokhagyma
    - 1 paradicsom
    - provence-i fûszerkeverék
    - 2 ek olívaolaj
    - só
    - bors

  • Füstölthal - saláta pisztrángból, lazacból vagy makrélából

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Kókuszos csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 2 db egész tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Fahéjas csiga

    A tészta hozzávalói: 1 csésze tej, 110 gr vaj, 1 vanília, 7 csésze liszt, 25 gr élesztõ, 4 tojás, reszelt citromhéj, 1 kiskanál só.

  • Eszterházy torta

    Hozzávalók a piskótához: 10 db tojásfehérje, 30 dkg cukor, 30 dkg darált dió, 2 dkg rétesliszt, kevés sárgabaracklekvár, 1 teáskanálnyi barna rum.

  • Zöldséges csirkecomb

    Hozzávalók:

    4 csirkecomb, 10 dkg gomba, 20 dkg kelbimbó, 40 dkg burgonya, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg zeller, 5 dkg zöldhagyma, 5 dkg margarin, petrezselyem, majoranna, õrölt fehérbors, só

  • Töltött metélt

    Hozzávalók: 25 dkg metélt száraztészta, 30 dkg gomba, 4 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 3 tojás, 2 evokanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

    A tepsihez 2 dkg margarin és 2 evokanál zsemlemorzsa;

  • Rokfortos-diós tészta

    Rokfortos-diós tésztaA diót durvára aprítjuk. A sajtot apró darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A chilit megmossuk, hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk húsát apróra vágjuk. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, aranysárgára pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, a zöldséglevest és a tejszínt, majd állandó keverés mellett felforraljuk, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtot, hagyjuk felolvadni. Végül a hagymakarikákat és a chilit is a szószhoz adjuk, és még 2-3 percig főzzük.

  • Paprikás, virslis kenyér

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, másfél csomag sütõpor, ½ teáskanál só, 20 dkg sovány száraz tehéntúró, 3 tojás, 6 dkg vaj, 1 zöldpaprika, 1 sárga paprika, 1 pirospaprika, 20 dkg virsli, kevés tej.

  • Mandulás szilvalepény

    Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, másfél dl sör vagy tej, 50 dkg magvaváló szilva, 5 dkg darált mandula, 1 db egész tojás, 1 evõkanál porcukor, 2 szem összetört szegfûszeg, csipetnyi só, a tetejére vaníliás porcukor;

  • Brassói aprópecsenye

    Hozzávalók: 1,5 kg sertés szûzpecsenye, 10 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 1 dkg fokhagyma, csipetnyi só, törött bors, burgonya.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tej, 1 nagy fej vöröshagyma , 2 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

loading...