2024.04.26. - Ervin

Rakott zöldbab

Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 6 db tojás, 15 dkg sonka, 1 pohár tejföl, reszelt sajt, só és vaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Szép, széles vajbabot (de más zöldbab is jó) megtisztítunk, 2 centiméteres darabokra vágjuk és forrásban levõ sós vízbe dobjuk, puhára fõzzük, majd leszûrjük végül pedig lecsepegtetjük. Négy tojást keményre fõzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk, ezt követõen szeletekre vagdaljuk a sonkát.

Vajjal kikent tûzálló tálba lerakjuk rétegenként a bab egyharmad részét, arra a kemény tojást, ezt megsózzuk, ismét babot teszünk, majd sonkát és beborítjuk babbal. A tejfölt elhabarjuk két tojással, megsózzuk, ráöntjük a babra, behintjük reszelt sajttal és 15 percre forró sütõbe tesszük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!