2024.04.27. - Zita

Papirban sült csirke

Hozzávalók 1 fõre: 1 tisztított közepes csirkecomb ( 150 g), 1 mokkáskanál napraforgóolaj (2g), 1/3 mokkáskanál rozmaring, 1/4 mokkásanál õrölt fehérbors, 1/4 mokkáskanál vasfû, kevés nátriumszegény só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tisztított, leöblített csirkét belül nagyon finoman (nátriumszegény sóval) sózzuk, majd a napraforgóolajból és fûszerekbõl készített ízesítõvel a csirke felületét megkenjük. Rátesszük a rozmaringot és barna papírzacskóba csomagolva sütõlemezen az elõ fûtött sütõbe fektetjük.

Mellé helyezzük az 1-2 dl vizet tartalmazó edényt, majd közepes hõmérsékletre állított sütõben pirosra sütjük. Elkészítéséhez kb.. 40-50 perc szükséges. Adható feltétként burgonya, rizs és különbözõ saláták.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!