2024.05.13. - Szervác, Imola

Velõs rostélyos

Hozzávalók: 4 szelet rostélyos (kb. 80 dkg), 10 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 15 dkg velõ, 1 evõkanál vágott zöldpetrezselyem, 1 zöldpaprika, só, bors, pirospaprika, 2 tojás, 2 dl olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 kanál liszt, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, töpörtyûjét félretesszük. Ebben a zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, a fölszeletelt zöldpaprikát és a feldarabolt velõt. Sót, borsot, zöldpetrezselymet hintünk rá, majd rátesszük a felvert tojásokat, és kevergetve kellõen besûrítjük.

Közben a húsokat kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a fenti töltelékkel. Hústûkkel összetûzzük, vagy zsineggel összekötjük, és forró olajban minden oldalát pirosra sütjük. Kuktába tesszük a hústekercseket.

A maradék pecsenyezsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával és liszttel. Fölengedjük vízzel, összeforraljuk, és a hústekercsekre öntjük. Lezárjuk a kuktát, és a húst puhára pároljuk.

A gombát fölszeleteljük, egy kevés zsiradékban megpirítjuk, sót, borsot, petrezselymet adunk hozzá, és a húsra tesszük a töpörtyûvel együtt. Elkeverjük benne a tejfölt, és még egyszer felforraljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!