2024.04.27. - Zita

Almás süti

Hozzávalók: 4 db nagyobb alma, 4 db tojás, 25 dkg sütõmargarin, 40 dkg finomliszt, 1 citrom reszelt héja, 2 evõkanál tejföl, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 kiskanál õrölt fahéj, 1 kiskanál õrölt gyömbér, 1 kávéskanál ánizsmag, pár kocka étcsoki, pár evõkanál baracklekvár, rum vagy rumaroma, de el is maradhat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A puha margarint a tojásokkal és a cukrokkal, valamint a fûszerekkel jól kikeverjük géppel, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a sütõport, a citromhéjat, és ezt már kézzel keverjük tovább. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. Egy 30 x 32 cm körüli tepsit zsírpapírral vagy alufóliával kibélelünk, ebbe belesimítjuk a masszát.

Az almákat megpucoljuk, kicsumázzuk és felkockázzuk. Ezeket az almakockákat szépen sorban lerakjuk, a sorok közé csokidarabokat és lekvárpöttyöket teszünk. Betoljuk a sütõbe, és kb. 30 percig sütjük (tûpróba).

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!