2024.04.26. - Ervin

Japán palacsinta

Hozzávalók (2személyre): szójaszósz, fûszerpaprika, chili por, picike ecet, szója csíra, liszt, apró, vékony csíkokra vágva: uborka, répa, gomba, paprika, póréhagyma illetve akármilyen zöldség, amit csíkokra lehet vágni (pl. káposzta).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Készíts sûrû masszát a lisztbõl vízzel, mintha csak galuskatésztát csinálnál tojás nélkül, de azért legyen egy picit hígabb. Keverd el csomómentesen. Öntsd bele az összes felvágott zöldséget (fontos, hogy elég vékonyak legyenek, mert különben nem fognak átsülni.)

Ezután már csak egy teflon palacsintasütõ kell és egy pici olaj. Mintha palacsintát készítenél, úgy süsd ki. Csinálj kétféle szószt: csípõset és simát. A szójaszószba keverj egy kis fûszerpaprikát és egy pici ecetet. A csípõsbe pedig rakj chilit is. Frissen kisütve, félbehajtva tálald, külön tálkákban a kétféle szósszal.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!