rss
  • Japán palacsinta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók (2személyre): szójaszósz, fûszerpaprika, chili por, picike ecet, szója csíra, liszt, apró, vékony csíkokra vágva: uborka, répa, gomba, paprika, póréhagyma illetve akármilyen zöldség, amit csíkokra lehet vágni (pl. káposzta).

    loading...

    Készíts sûrû masszát a lisztbõl vízzel, mintha csak galuskatésztát csinálnál tojás nélkül, de azért legyen egy picit hígabb. Keverd el csomómentesen. Öntsd bele az összes felvágott zöldséget (fontos, hogy elég vékonyak legyenek, mert különben nem fognak átsülni.)

    Ezután már csak egy teflon palacsintasütõ kell és egy pici olaj. Mintha palacsintát készítenél, úgy süsd ki. Csinálj kétféle szószt: csípõset és simát. A szójaszószba keverj egy kis fûszerpaprikát és egy pici ecetet. A csípõsbe pedig rakj chilit is. Frissen kisütve, félbehajtva tálald, külön tálkákban a kétféle szósszal.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fűszeres mártásos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg széles metélt
    - 5 gerezd fokhagyma
    - 5 dkg mogyoróvaj
    - 10 dkg friss bazsalikomlevél
    - 5 dkg fűszeres sajt
    - 10 dkg parmezán sajt
    - őrölt bors
    - olaj ízlés szerint

  • Mustáros apróhús

    Hozzávalók: 1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erõleveskocka, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Tepsiben sült csirkefalatok

    Tepsiben sült csirkefalatokA csirkehúst megtisztítjuk, majd kisebb darabokra összevágjuk. Néhány gerezd fokhagymát összezúzunk, majd ezt az olajjal és a fűszerekkel jól elkeverjük, és hozzáadjuk a csirkehúst. Aki szereti a csípőset, tehet bele egy kevés chilit is. Egy zárható edénybe rakjuk a húst, majd egy egész éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap tepsibe borítjuk, és szép pirosra sütjük. Köretnek rizibizit vagy párolt rizst, esetleg burgonyapürét adunk. Ha csak gyorsan akarjuk, nem muszáj egész éjszakát állnia, de az biztos, hogy így jobb az íze, jobban beissza a fűszereket.

  • Túrós palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 25 dkg túró, 1 pohár tejföl, 1 cs vaniliás cukor, 2 ek rumban áztatott mazsola, porcukor, citromhéj.

  • Apple Jack

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 3 cl Calvados, 3 cl Poire William (körtelikõr), 3 cl Grenadine, 3 cl citromlé, jég.

  • Tepsis csirke görögösen

    Hozzávalók:

    - egy egész csirke
    - 1 kg burgonya
    - 5 kis fej vöröshagyma
    - 1 fej fokhagyma
    - 4 nagy paradicsom
    - 1 zöld kaliforniai paprika
    - bazsalikom
    - só
    - rozmaring
    - pirospaprika
    - egy citrom leve
    - kevés olaj
    - 2-2,5 dl víz

    A páchoz:

    - 1,5 dl napraforgó olaj
    - 1,5 dl olívaolaj
    - 1,5 tk só
    - 1,5 kk bors
    - 1 tk pirospaprika
    - 1 tk oregánó
    - 1 tk rozmaring

  • Édes tojásmártás

    Végy hozzá 2 tojást és további 2 sárgáját, 15 dkg cukrot, 3 dl száraz fehérbort, egy fél citromot és sót.

  • Diós-mézes

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 7 dkg vaj
    - 2 evõkanál méz
    - 50 dkg finomliszt
    - 10 dkg porcukor
    - 1 evõkanál mézeskalács fûszer
    - 1/2 kávésanál õrölt fahéj
    - 1 dkg szalalkáli
    - 1/2 dl tej
    - 3 db tojás

    A diókrémhez:

    - 2 csomag vaníliás pudingpor
    - 5 dl tej
    - 20 dkg porcukor
    - 4 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg darált dió
    - 25 dkg vaj
    - 1 narancs reszelt héja
    - 3 evõkanál rum

    Valamint:

    - 30 db babapiskóta
    - rumos-cukros tej a babapiskóták locsolásához
    - 10 dkg csokoládé
    - 2 evõkanál olaj

  • Tavaszi túró

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 ek olaj, 1 csomó retek, 1 kis zöld uborka, metélõhagyma, só.

  • Meggyszörp

    A legjobb hozzá a cigánymeggy, ami apró, de fekete és a legzamatosabb. Válogatom, mosom, majd magostól összenyomom és másnapig lefedve állni hagyom.

  • Egyszerû tejnélküli gofri

    Hozzávalók: 2 egész tojás, 1/2 csomag sütõpor, 4 evõkanál cukor, ( + 1 csomag vaníliás cukor az édes gofrihoz), 2 dl olaj, 5 dl meleg víz, kb 50-60 dkg rétesliszt ! (lisztérzékenyeknek lehet helyettesíteni kukoricaliszttel, de óvatosan, mert több vizet vesz fel), csipet só.

  • Parmezános májszeletek

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Zserbó recept

    Zserbó receptElkészítése:
    A tejet langyosítsd fel, keverd el benne a cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. Ha felfutott, a liszttel, a tojással és a porcukor nagyobbik részével – 15 dekával -, valamint az olajjal keverd simára, majd tedd félre kelni. Ha megkelt, szedd három egyenlő méretű gombócra – ha esetleg négy réteget szeretnél, akkor négyre, csak arra figyelj, hogy az alapanyagok mennyiségét is növelned kell -, majd nyújtsd ki ezek közül az elsőt, és tedd kivajazott tepsibe.

  • Babapiskótás

    Hozzávalók: 6-7 tojásból piskóta, baracklekvár, 4 személyes kávé, 1 dl rum, babapiskóta.
    Krém: 20 dkg vaj, 5 tojás, 25 dkg porcukor. Tetejére: reszelt csokoládé.

  • Májjal töltött tojás

    Hozzávalók: 8 db tojás, 10 dkg kenõmájas, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál mustár, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 db piros, retek.

  • Meggyes-cappuccinos szelet

    Meggyes-cappuccinos szeletA tojásokat és a porcukrot konyhai robotgéppel habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, pudingport és a sütőport, hozzáadjuk az olajat, és óvatosan összekeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített (légkeverésen) sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a tepsiből kivéve lehúzzuk róla a papírt. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni. A meggy levét leöntjük, és egy kevéske vízzel felhígítjuk. A pudingport hozzáadjuk, először hidegen simára keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.

  • Darázsfészek

    Hozzávalók: fél kg liszt, 7 tojás sárgája, 1 g só, 3 dkg élesztõ, 23 dkg porcukor, 2,5 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg õrölt mandula, 20 dkg dió, 2 dl tejszín.

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Tejes-habos eperturmix

    Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefõtt, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál méz, 1 dl behûtött tej, 1/2 dl behûtött tejszín, 1 kisebb kivi, 1-2 citromfû levélke.

  • Tojássaláta

    Hat tojást keményre fõzünk, megtisztítunk és karikára vágunk. 3-4 db közepes nagyságú burgonyát héjában megfõzünk és megtisztítva ugyancsak karikára vágunk.

loading...