2024.05.12. - Pongrác

Cukkínis rakott tészta

Hozzávalók: fél kg darált hús, fél zacskó tészta, 3 kisebb cukkíni, egy fej hagyma, 2 gerezd, fokhagyma, 2 dl fõzõtejszín, kevés tej, ételízesítõ, só, bors, kevés oregano.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, majd rátesszük a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadjuk a kockára vágott cukkínit, majd a tejszínnel és kb. 2 dl tejjel felengedjük. Ha rotyogni kezd, beleöntjük a tésztát és felengedjük addig tejjel (vagy vízzel), hogy ellepje.

A két gerezd fokhagymát belereszeljük, fûszerezzük és addig hagyjuk fõni, míg a tészta majdnem puhára fõ. Ezután levesszük a tûzrõl és egy kivajazott tûzálló tálba, vagy tepsibe öntjük és 220 fokra állítva a sütõt betesszük sülni. Akkor készült el, ha lé elfogy alóla. A tetejére sajtot reszelhetünk, vagy tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!