2024.04.27. - Zita

Mogyorós aprósütemény

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, 5 púpozott ek. cukor, 1 csomag vanillincukor, 4 ek. víz, 15 dkg margarin, 10 dkg darált mogyoró, 1 felvert tojás, 5 dkg étcsokoládé tortabevonó.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet és a sütõport összekeverjük, majd a gyúródeszkára szitáljuk, és a közepére egy mélyedést csinálunk. Ebbe tesszük a cukrot, a vanillincukrot, a margarint és a vizet, majd az egészet jól összegyúrjuk. Ezután 3-4 cm-es hengert formálunk a tésztából, és a tojással bekenjük.

A mogyóróval megszórjuk, majd hûvös helyen állni hagyjuk, hogy egy kicsit megkeményedjen. Ekkor felszeleteljük, és a szeleteket egy tepsibe tesszük, majd közepes fokozaton 10-12 percig sütjük. Eközben a tortabevonót felolvasztjuk, és a megsült süteményeket ebbe márjtuk bele. Megvárjuk, amíg a tortabevonó megköt a süteményen, és már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!