rss
  • Rakottas cukkini

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 30 dkg cukkini, 4 evõkanál olívaolaj, só, 30 dkg stracchino (olasz friss sajt, ami bármilyen más friss, lágy sajttal helyettesíthet?).

    A burgonyát és a cukkinit megtisztítjuk, majd olyan vékonyan (kb. 2 milliméter) fölszeleteljük, mint a chipshez szokás. A zöldségkarikákat felváltva egy mikrohullámú edénybe tesszük úgy, hogy a közepén egy kis kört üresen hagyunk, ugyanis a mikróban az étel a tál közepén kevésbé puhul. Az olajjal meglocsoljuk, kissé megsózzuk.

    Lefedve, 750 wattal kb. 15 percig vagy 500 wattal kb. 23 percig sütjük. Közben kétszer-háromszor megkeverjük, de ügyeljünk rá, hogy a zöldség mindvégig a tál szélén legyen, a közepére ne kerüljön! Megkóstoljuk, hogy biztos puha-e, ha nem, még 1-2 percre visszatesszük. A sajtot fölszeleteljük, a zöldség rakottas tetejére fektetjük és visszatéve, a legnagyobb teljesítménnyel 1-2 perc alatt ráolvasztjuk, de forró grillsütõbe vagy süt?be is betehetjük e célból.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós rántotta

    Minden tojáshoz 2 dkg túrót számítunk. A túrót villával összetörjük és a felvert tojás közé keverjük.

  • Rakott parajos spagetti

    A spagettit sós vízben kifõzzük, leszûrjük, öblítjük. A besamelbe belekeverjük a megfõzött parajpürét, a darált füstölt kolbászt és a tojások sárgáját. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a felvert tojáshabot. Kivajazott tepsibe teszünk egy réteg kifõtt spagettit, s rákenjük a parajkrémet, erre ismét spagetti kerül. tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk és reszelt sajttal meghintjük. Sütõbe téve átforrósítjuk addig, míg a teteje megpirul.

  • Bazsalikomleves

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g bazsalikom, 600 ml zellerlé, 400 g tejszínes joghurt, 2 ek. balzsamecet, só, cayenne-i bors, cukor, 200 g koktélparadicsom, 4 ek. pineamag, 80 g durvára reszelt parmezán.

  • Fagylalttal töltött sárgadinnye

    Hozzávalók: két kisebb sárgadinnye, 12 gombóc fagylalt, 20 szem meggy, ostya, tejszínhab, Triple-sec.

  • Fahéj fánk

    Finom élesztõs tésztát készítünk fél font liszt, 14 deka vaj, 1 egész tojás, 3 sárgája, kis só, kevés cukor és 2 deka tejben feloldott élesztõbõl.

  • Burgonyakrémleves sajtkrémesen

    Burgonyakrémleves sajtkrémesenFeltesszük főni a felkockázott burgonyát annyi vizel amennyi ellepi, az apróra vágott fokhagymát, a babérlevelet és a leves kockát hozzáadjuk. Ízlés szerint meghintjük borssal, sóval, szerecsendióval. Ha megpuhult a krumpli kivesszük a babérleveleket és összeturmixoljuk a levest. Felöntjük körülbelül 1 liter vízzel. Felforraljuk és besűrítjük a tejszínnel elkevert sajttal. Pirított kenyérkockával tálalhatjuk. Hozzávalók: 3-4 közepes burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg natúr,tömlős sajt, 2 dl főzőtejszín, 2 dl főzőtejszín.

  • Szalonnás rántotta

    Személyenként 3-4 dkg füstölt szalonnát kockára vágunk és egy serpenyõben kisütjük.

  • Pincepörkölt vörösborral

    Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, pirospaprika, köménymag, só.

  • Barackperecek

    Elkészítés: Az összetevõket elkeverjük, majd pereceket formálunk belõle, és sütõpapírral kibélelt tepsin megsütjük lassú tûznél.

  • Egresmártás

    Hozzávalók: fél kg egres, 12 dkg cukor, fahéj, citromhéj, 2 tojás, 2 kanál liszt;

  • Zöldséges sáfrányos haltál

    Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, õrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

  • Grillsajtos tojássaláta

    Hozzávalók 4 személyre:5 db tojás, 2 csomag Gici grillsajt, kevés olaj, 150g csemege uborka,1 csomag újhagyma, só, fehér bors, porcukor, 1 pohár kefir, fél citrom leve,1 kávéskanál csípõs mustár. Díszítéshez: salátalevél, paradicsom, petrezselyemzöld.

  • Boros csirkeleves

    Hozzávalók 4 személyre: 1/2 csirke, 2 ek. szárnyas esszencia, 200 ml fehérbor, 1 csomag zöldhagyma, 1db limett leve és reszelt héja, 1/4 zeller, õrölt szegfûszeg, só, õrölt fehér bors, 1 db mokka cukor.

  • Búzacsírás pizza tészta

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 10 dkg búzacsíra, 2 dkg élesztõ, 2 dkg cukor, 4 dl tej, 1 kávéskanál só, ízlés szerint õrölt köménymag.

  • Céklaleves

    CéklalevesA céklákat nyersen megpucolom, gyufa nagyságúra reszelem, és olajon kb. 10 percig pici sóval párolom. Felöntöm kb. 1 liter vízzel, beledobom a húsleveskockát, és ízesítem, körülbelül egy negyed óra alatt puhára főzzük. (De ezt céklája válogatja mennyi idő kell neki a teljes puhuláshoz.) Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt,és a joghurtot is. (Lehet úgyis csinálni, hogy a levest tejföllel és liszttel elkeverve sűrűsítjük be.) Legvégén lehet még izésíteni citromlével, cukorral aki szereti. Nem csak roppant finom, de nagyon egészséges is.

  • Füstölés

    Füstöléssel úgy tartósíthatók a húsfélék, hogy közben még különleges ízzel gazdagodnak.

  • Dödölle

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 40 dkg liszt, 1 evõkanál só, 2 hagyma, 12 dkg zsír.

  • Csőben sült petrezselymes krumpli

    Csőben sült petrezselymes krumpliA burgonyákat meghámozzuk, uborkagyalun hajszálvékonyra szeleteljük. A petrezselyemzöldet közepesen finomra aprítjuk. A tejszínt a sóval, némi borssal és a rozmaringgal alaposan elkeverjük. A vaj kétharmadával alaposan megkenjük egy tűzálló tál alját és peremeit. A krumplikarikák felét beleszórjuk a sütőedénybe, meghintjük a petrezselyem felével, majd megismételjük a rétegezést. Nagyon fontos, hogy maximum 2 cm vastag legyen csupán a rétegezés, hogy rendesen átsüljön a krumpli, érdemes tehát megfelelő méretű edényt választani a sütéshez.

  • Mandulás barackfelfújt

    Hozzávalók: 20 dkg sárgabaracklekvár, 18 dkg kristálycukor, 10 dkg tisztított, héj nélküli mandula, 2 egész tojás + 5 tojásfehérje, 2 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Burgonyatorta

    Hozzávalók:


    A tésztához: 1 csomag sütõpor, 3 evõkanál finomliszt, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 25 dkg áttört fõtt burgonya, 25 dkg porcukor, 4 db tojás; a krémhez: 20 dkg margarin, 2 evõkanál rum, 4 dkg keserû kakaópor, 25 dkg áttört fõtt burgonya, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor