rss
  • Uborkás raita

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 uborka, 3 evõkanál ghí, ½ teáskanál fekete mustármag, ½ teáskanál római köménymag, 2 babérlevél, csipetnyi cayenne-i bors vagy friss chilipaprika összevágva, ½ pohár sûrû joghurt, 2 evõkanál korianderlevél összevágva.

    Az uborkát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk. Egy kis serpenyõben felmelegítjük a ghít, beletesszük a mustármagot, a római köményt, a babérlevelet. Amikor elkezdenek pattogni, lehúzzuk a tûzrõl, beletesszük az erõs paprikát és a koriander zöldjét. Keverjük össze a joghurtot az uborkával, és öntsük hozzá a lehûlt fûszereket. Adagonként 1-2 evõkanállal adjunk belõle.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: egy kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem).

  • Ünnepi foszlós kalács

    Hozzávalók: 500 g liszt, 2 dl tej, 50 g vaj, 25 g élesztõ, 50 g cukor, 10 g só, 50 g mazsola, citromhéj, 3 db tojássárgája, vaníliás cukor;

    A kalács kenéséhez: 1 db tojás;

  • Aranka göngyölt csirkéje

    Elkészítése: 1 ek. margarint 2 percig 200 W-on felolvasztunk. 1 fej vöröshagymát apróra vágunk, és a margarinon 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk.

  • Karácsonyi borjúgerinc

    Hozzávalók 4 fõre: 600 g borjúgerinc, 1 evõkanál repceolaj, 4 db savanyúkáposzta-levél, 1 evõkanál étolaj, 1 evõkanál cukor, 40 g káposzta, 200 g füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 0,5 l borjúalaplé, 2 evõkanál tejszín, 60 g vaj, só, bors – ízlés szerint.

  • Sós gesztenyepalacsinta

    Hozzávalók: a tésztához 1 db egész tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, ízlés szerint só, a töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 1 dl sûrû tejföl, mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint só és törött fekete bors, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

  • Sós tojás

    Hozzávalók: 4 tojás, 4 dkg só, fél liter víz.

  • Birkapörkölt

    Hozzávalók:

    1-1,5 kg vegyes, csontos birkahús, 15 dkg zsír vagy olaj, 2-3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, ízlés szerint só, pirospaprika, cseresznyepaprika, mustár, vörösbor

  • Krumplinudli

    A burgonyát fõzd meg héjában, hámozd meg, törd át, és hagyd kihûlni. Ezután sózd, dolgozd össze a tojással és a liszttel: gyúrj belõle puha tésztát. Nyújtsd ki, vágd fel ujjnyi darabokra, majd lisztes kézzel formázd meg a nudlikat.

  • Vegyes gyümölcs leves

    Hozzávalók:

    20 dkg ringló, 50 dkg meggy, mazsola, 1 csomag vanília pudingpor, egész fahéj, szegfûszeg, tejföl

  • Kalábriai leves

    Hozzávalók: 25 dkg spenót, 25 dkg darált marhahús, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg parmezán, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 tojás, só, fehérbors, 1 l húsleves.

  • Karottás sertéstokány

    Hozzávalók:

    60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evõkanál liszt, só.

  • Baconba tekert csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 25 dkg csirke máj
    - 1 csomag szeletelt bacon szalonna
    - pici olaj
    - só vagy delikát

  • Vörösboros eperleves

    Hozzávalók: 1 narancs, 15 dkg porcukor, 1 rúd vanília, 60 dkg eper, 2 szegfûszeg, 2,5 dl édes vörösbor;

  • Sajtos rúd

    Hozzávalók: 40 dk liszt, 10 dk reszelt sajt, 2 kk. só 1 mk szódabikarbóna, 25 dk Liga,
    1 ek tejföl, 2 sárgája.

  • Minestrone (eredeti recept)

    Hozzávalók: 1 ek aprított petrezselyemzöld, 2-3 ek extra szûz olíva olaj, 50 dkg burgonya, 30 dkg hagyma, 60-70 dkg kelkáposzta, 15-20 dkg zöldborsó, 15-20 dkg zöldbab, 15-20 dkg bab (konzerv), 10 dkg parmezán sajt (reszelt), 3-4 db répa, 2-3 db cukkini, 2-3 db paradicsom, 1 db leveskocka, 1 csipet só, 2 szál zeller.

  • Padlizsános pizza

    Hozzávalók:

    30 dkg pizzatészta, 1 padlizsán, 10 dkg padlizsánkrém, 15 dkg sajt, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olaj, 4 dkg apróra vágott parmezán sajt, 4 mentalevél, 1 evõkanál balzsamecet, õrölt bors, só

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók 4-5 személyre: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Balatoni halerõleves ikrával

    Hozzávalók: 500 g ponty (vagy apróhal), 100 g vöröshagyma, 100 g vegyes zöldség, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 20 g ételízesítõ, 1 db halászlékocka, só, csípõs paprika, 1 dkg pirospaprika, 250 g ikra, 1 tojásfehérje.

  • Pulykaleves tárkonyosan

    Pulykaleves tárkonyosanA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv borsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Paradicsomos kukoricasaláta

    Hozzávalók: 2 doboz konzerv csemegekukorica, 2 nagy paradicsom, 6 evõkanál olaj, 2 evõkanál borecet, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 késhegynyi õrölt fehérbors, só.