rss
  • Uborkás raita

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 uborka, 3 evõkanál ghí, ½ teáskanál fekete mustármag, ½ teáskanál római köménymag, 2 babérlevél, csipetnyi cayenne-i bors vagy friss chilipaprika összevágva, ½ pohár sûrû joghurt, 2 evõkanál korianderlevél összevágva.

    loading...

    Az uborkát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk. Egy kis serpenyõben felmelegítjük a ghít, beletesszük a mustármagot, a római köményt, a babérlevelet. Amikor elkezdenek pattogni, lehúzzuk a tûzrõl, beletesszük az erõs paprikát és a koriander zöldjét. Keverjük össze a joghurtot az uborkával, és öntsük hozzá a lehûlt fûszereket. Adagonként 1-2 evõkanállal adjunk belõle.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zsályás fehérbab leves

    Hozzávalók: 35 dkg burgonya, 50 dkg nagyszemû fehérbab, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 liter zöldségleves (kockából), 1 dl tej, 1 babérlevél, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 6 zsályalevél, frissen õrölt fekete bors, só.

  • Sajtos puszedli

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 18 dkg liszt, 10 dkg sajt, 4 tojás, só.

  • Zeller saláta

    Egy kis cserép, vagy porcellán lábosba teszünk ecetet, olajat, kevés sót és cukrot s a tûzhelyre tesszük.

  • Zabpelyhes málnaleves

    Hozzávalók: málna 500 g, joghurt 400 ml, ásványvíz 400 ml, gyümölcslé 200 ml, zabpehely 30g, ízlés szerint méz, szegfûszeg, fahéj, só.

  • Avokádómártás halhoz vagy szárnyashoz

    Hozzávalók (kb.3 dl-hez): 1 nagy avokádó, 1 limonella húsa és leve, egy csipetnyi õrölt kurkuma, egy csipet chilipor, egy csipet szárított szurokfû, 1 kávéskanál finomra vágott fokhagyma.

  • Zöldbabfõzelék

    A zöldbabot megtisztítva, hosszában két-három felé vágjuk s puhára fõzzük. Ha forró vízbe tesszük bele, sokkal hamarabb megpuhul s csak akkor sózzuk meg, mikor már egy ideig forrt. Ha van pecsenyezsírunk, abból veszünk egy jó kanállal s két kanál liszttel világos barna rántást készítünk, melybe finomra vágott vereshagymát, petrezselyem zöldjét s egy kevés szintén finomra vágott fokhagymát teszünk.

  • Tejes brokkoli leves

    Tejes brokkoli levesA megtisztított és darabokra szedett brokkolit feltesszük puhulni annyi vízben, hogy épp ellepje, megsózzuk, picit megborsozzuk, szerecsendióval, snidlinggel ízesítjük (ne sokat, mert igen erős íze van). Ha a brokkoli megpuhult leturmixoljuk, és felöntjük tejjel vagy tejszínnel, majd alaposan összeforraljuk. Közben pár csepp olívaolajon megpirítjuk kicsit a felszeletelt mandulát, ezzel hintjük meg az illatos leves tetejét, de füstölt sajttal is nagyon finom! Ízlés szerint további fűszerekkel ízesíthető, de vigyázzunk, nehogy túlzásba vigyük, mert a sok fűszer éppúgy elrontja a levest mint a kevés.

  • Kolbászos, zöldbabos penne

    Hozzávalók: 50 dkg gyermelyi tészta, 20 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zellerszár, 3 evõkanál étolaj, 15 dkg zúzott paradicsom, 15 dkg szárazkolbász, 1 dl száraz fehérbor, 2 dkg vaj, 5 dkg reszelt parmezán, ételízesítõ, só.

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, S dkg sajt, só, zsemlemorzsa; a sütéséhez olaj,

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 ek tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, 1 mk currypor, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Lucullusi csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 szép nagy csirkeszárny, 10-10 dkg gomba, fõtt füstölt sonka, 10-12 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors, só.

  • Õszibarackos sertésszelet

    Hozzávalók:

    12 szelet karaj, 1 doboz felezett konzerv õszibarack, 5 dkg vaj, vagy margarin, 2 gerezd fokhagyma, 1 deci tejszín, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg füstölt sajt (karaván), só, szerecsendió, fehérbors

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Sonkás tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 8 tojás
    - 150 fõtt sonka
    - 2 csemegeuborka
    - 2-3 ág tárkony
    - 4 ek majonéz
    - 6 ek tejföl
    - 1 kk tárkonyecet
    - só
    - bors

  • Diétás citrom-fagyi

    Hozzávalók:

    fél liter natúr joghurt ( megfelel a legegyszerûbb joghurt is), egy citrom, édesítõszer (ízlés szerint, de porítva), egy pohár jégkocka, mentalevél

  • Rántott libamell

    Hozzávalók: 2 libamell, 7 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek liszt, 2 ek zsemlemorzsa, só, bors.

  • Lúdláb

    Hozzávalók:

    A tésztához: 6 tojásból kakaós piskótát sütünk
    A krémhez: 7 csapott evõkanál liszt, 7 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál kakaópor, 4 dl tej, 25 dkg margarin, ízlés szerint rum, 10 dkg tortabevonó csokoládé

  • Négysajtos zöldségtál

    Hozzávalók:4 személyre: 50 dkg brokkoli, 2 ág bazsalikom, 15-15 dkg piros és sárga koktél paradicsom, 25 dkg laskagomba, 2 kis padlizsán, 8 ek olívaolaj, 5 ág friss majoránna, 5-5 dkg mozzarella, parmezán, vajsajt, márványsajt, só, bors.

  • Reggeli túrós omlett

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 kanál tejfel, kis só, fél kanál túró.

  • Gyümölcsmorzsa

    Hozzávalók: 50 deka gyümölcs, 25 deka liszt, 12 deka + egy kicsi cukor, 10 deka margarin.

loading...