2024.05.13. - Szervác, Imola

Uborkás raita

Hozzávalók: 2 uborka, 3 evõkanál ghí, ½ teáskanál fekete mustármag, ½ teáskanál római köménymag, 2 babérlevél, csipetnyi cayenne-i bors vagy friss chilipaprika összevágva, ½ pohár sûrû joghurt, 2 evõkanál korianderlevél összevágva.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az uborkát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk. Egy kis serpenyõben felmelegítjük a ghít, beletesszük a mustármagot, a római köményt, a babérlevelet. Amikor elkezdenek pattogni, lehúzzuk a tûzrõl, beletesszük az erõs paprikát és a koriander zöldjét. Keverjük össze a joghurtot az uborkával, és öntsük hozzá a lehûlt fûszereket. Adagonként 1-2 evõkanállal adjunk belõle.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!