2024.04.27. - Zita

Sajtos puszedli

Hozzávalók: 15 dkg vaj, 18 dkg liszt, 10 dkg sajt, 4 tojás, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Két dl vizet a vajjal, sóval felteszünk fõni, s ha forr, belekeverjük a lisztet, majd folytonos keverés mellett felfõzzük. Még a tûzön belekeverjük a kockára vágott sajtot, egy kissé lehûtjük, és egyenként beleütjük a tojásokat úgy, hogy minden tojás beütése után néhány percig keverjük.

Az így elkészített anyagból zsírozott sütõlapra dió nagyságú gombócokat rakunk (nem túl közel egymáshoz, mert megnõnek). Jó meleg sütõbe tesszük, de a sütõ ajtaját legalább 10 percig ne nyissuk ki. Frissen sülve a legfinomabb.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!