Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Aláöntünk 1 dl mustot, egy pici vizet, és a sütõben nagyon lassan, puhulásig sütjük (kb. 2 óra). Néha meglocsolgatjuk, és mikor már majdnem puha, mellé helyezzük a megtisztított burgonyákat egészben vagy felezve. Ha a hús és a burgonya egyaránt megpuhult, kivesszük a tepsit a sütõbõl, és a combokat átszedjük egy másik hõálló edénybe.
A sütõt felkapcsoljuk 200 fokra (gázsütõ 3. fokozat), a combokat visszatesszük a sütõbe, hogy a tetejük ropogósra piruljon. A másik hagymát vékony cikkekre vágjuk. Serpenyõben megpirítjuk kicsit a mézet, rátesszük a hagymát, és összepirítjuk. Az újhagymát nagyobb darabokra vágjuk, a szõlõt félbevágjuk, kimagozzuk. Az újhagymát és a szõlõszemeket rádobjuk a mézes hagymára, összeforgatjuk. A krumplis, szaftos, zsíros tepsibõl óvatosan leöntjük a zsírt (zsíroskenyérnek mennyei). A visszamaradt burgonyát és a szaftot ráöntjük a szõlõs hagymára. Összeforgatjuk, ha szükséges, fûszerezzük, és a megpirult combokkal tálaljuk.
Jó étvágyat!