rss
  • Banános hajók

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája.

    loading...

    Töltelékhez: 45 dkg túró, 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 2 dkg vaníliás cukor, 4 banán, 4 mandarin.

    Linzertésztát készítünk, vékonyra nyújtva, hosszúkás kis fémformákba nyomkodva sütjük. A túróból krémet készítünk, a banánt megtisztítjuk, felszeljük. A mandarint megtisztítjuk, félbevágva felszeljük. A kész, hideg tésztákat krémmel töltjük. Az elõkészített gyümölcsökkel díszítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Káposztás rizs

    Hozzávalók: 50 dkg káposzta, 20 dkg rizs, egy fej vöröshagyma, egy kanál zsír, egy kávéskanál ételízesítõ, só.

  • Pizzamártás

    Hozzávalók:

    1 doboz (40 dekás) hámozott paradicsom konzerv, 2 teáskanál szárított oregano, 2 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olivaolaj, 1 evõkanálnyi sûrített paradicsompép, frissen õrölt fekete bors

  • Bundázott sonka

    Hozzávalók: 5 kg füstölt sonka, 4 tojás, 10 dkg mustár, 5 dkg zsemlemorzsa.

  • Túrós zöldgaluska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 40 dkg liszt, 5 db tojás, 2,5 dl tejföl, 2 dkg só, 10 dkg parajpüré, 25 dkg parmezán sajt.

  • Zöldbabsaláta télire

    Tisztítsunk meg - lehetõleg zöldhüvelyû - 2 kg zsenge hüvelyes babot. Vegyünk 8 póré- vagy vöröshagymát, 1 csomag kaprot, 2 fûszerpaprikát, 4 kávéskanál mustármagot, 8 szem szegfûszeget, 2 kávéskanál szegfûborsot, 0,75 liter borecetet, 37 dkg cukrot, 1 evõkanál sót, 1 liter vizet.

  • Hering saláta

    Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2 paradicsom, 2 zöldpaprika, 3 evõkanál borecet, 3 evõkanál salátaolaj, só, cukor, õrölt bors.

  • Csirke vadasan

    Hozzávalók: 1 kilós csirke, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, 1 nagy sárgarépa, 1 gyökér, fél karalábé, fél zeller, 1 kanál zsír, kevés liszt, 2 babérlevél, mustár, cukor, só.

  • Gyümölcskenyér aszalt szilvával és dióval

    Hozzávalók: 18 dkg magozott aszalt szilva, 5 dkg dióbél, 5 dkg mazsola, 12,5 dkg margarin, 17 dkg barnacukor, 2 tojás, vaníliaaroma, 3 dl tej, 37 dkg liszt, 1 tasak élesztõ, csipetnyi só.

  • Saltsa ja garides (Mártás rákhoz és garnélához)

    Hozzávalók: 3 ek mustár, 3 ek olaj, egy citrom leve, só, bors.

  • Különleges csontleves

    Hozzávalók:

    1 csirke csontváza (maradék hússal rajta), 75 dkg sertés orjacsont, 50 dkg sonkacsont vagy marhacsont, 2 l víz, 2 teáskanál só, 2 teáskanál szárított garnélarák

  • Húsleves francia módra

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 kg marhahús, 1 kg velõs csont, 3 kanál levesízesítõ, vagy húsleveskocka, 3 fej vöröshagyma, 2 szál póréhagyma, 30 dkg vegyes zöldség, 10 dkg karalábé, 10 dkg káposzta, 10 dkg kelkáposzta, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 kanál szemes bors, 5 db szegfûbors, 1/2 kanál kakukkfû, 1 babérlevél, törött bors, 3 dkg vaj.

  • Gazdag sült-paprika leves

    Melegítsük be a grillezõt. Tegyünk a grillezõbe 6 elfelezett, magjaitól megszabadított piros kaliforniai paprikát (bõrös felével felfelé) és 2 gerezd fokhagymát (héjjal együtt), amíg jól meg nem feketednek!

  • Mézes gyûrûk

    Hozzávalók: 10 dkg cukor, 15 dkg margarin, 40 dkg finomliszt, 8 dkg búzadara. A töltelékhez: 30 dkg méz, 30 dkg kristálycukor, 1 ek búzadara, 2 ek kakaó, 1-1 narancs- és citromkarika, 5-6 szem szegfûszeg, késhegynyi tört ánizs a tepsi kikenéséhez vaj és liszt.

  • Marhahúsleves

    Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa), 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, 5 dkg kelkáposzta, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom (lucullus), 1 kicsi burgonya, ízlés szerint feketebors (egész), ízlés szerint köménymag (fûszer) (egész), ízlés szerint babérlevél (egész), 1 fej vöröshagyma, só.

  • Rántott hagymakarikák

    A hagymákat 7-8 mm vastag szeletekre vágom és karikákra szedem.

  • Körtés csokoládétorta

    Hozzávalók 8-10 szelethez: 3-4 darab puha körte, 12 dkg olvasztott vaj, 3 dkg kakaópor, 15 dkg liszt, 1 dl meleg víz, 4 dkg cukor, 1 csomag sütõpor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 dl tejföl, 1 tojás, vaj és liszt a forma kikenéséhez.

  • Dinnye álom Jancsi bácsi módra

    Hozzávalók 4 személyre: 1000g görögdinnye, 40 ml narancslikõr, 20 ml citromlikõr, 1 ek. porcukor, 8 gombóc vaniliafagyi.

  • Majomkenyér

    Hozzávalók: 25 dkg margarin, 30 dkg cukor, 3 ek. liszt, 1 tojás, 3 púpozott ek. kakaó, 10 dkg dió, 15 dkg babapiskóta.

  • Bújtatott csirke

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, vagy 80 dkg egyéb csirkehús, 1,5 kg krumpli, 20 dkg füstölt szalonna vékonyra szeletelve, só ízlés szerint (vigyázat, a szalonna sós).

  • Olasz lencseleves

    Hozzávalók: 30 dkg lencse, 3 db répa, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg fontina sajt (v hasonló), 2-3 szelet toszkán kenyér (szikkadt), 1-2 csipet só, 1-2 ek extra szûz olíva olaj.

loading...