rss
  • Piòa Colada

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 9 cl fehér rum, 12 cl ananászlé, 6 cl sûrû kókusztej, kb. negyed csésze jégkása.

    Pohár: kivájt kókuszdió vagy highball pohár.

    Díszítés: ananászdarabok, cseresznye, kókuszreszelék. Az alapanyagokat turmixgépbe öntjük, és erõs fokozaton jól összekeverjük õket. Kitöltjük az elõkészített kókuszdióba vagy pohárba.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bécsi kuglóf

    4 tojás sárgáját, 25 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével habosra kell keverni, majd közben fokozatosan hozzáadni 1,5 dl étolajat, 1 dl vizet, végül 20 dkg lisztet és 1 csomag sütõport.

  • Kínai disznó

    Hozzávalók: 2 kk. só, 2 dl szójaszósz, 1 dl citromlé, 10 dkg cukor, 1 fej vöröshagyma, 1 kk. gyömbér, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dkg kicsontozott lapocka.

  • Hamis marcipán

    Egy púpozott evõkanál búzadarát 0,5 dl vízben megfõzünk és néhány percig állni, hagyjuk, hogy minden vizet magába szívjon. Kb. 15 dkg sült tököt még melegen, meghámozunk.

  • Csípõs paprikába töltött sajt

    Hozzávalók: 10 dkg friss sajt, 1 gerezd fokhagyma, õrölt feketebors, õrölt szerecsendió, 3 db hegyes erõs paprika, fogvájó.

  • Paradicsomos pulykamell

    Hozzávalók:

    - 2 szelet nagyobb pulykamell
    - 1 ek liszt
    - 25 dkg koktélparadicsom
    - 1 fej hagyma
    - 1 ek kapribogyó
    - ½ csokor petrezselyem
    - 2 ek olívaolaj
    - 2 ek balzsamecet
    - 6 ek csirke alaplé

  • Zellersaláta tojásos öntettel

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zeller, 4 tojás, 2 dl kefir, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál apróra vágott zellerlevél.

  • Töltött fánk

    Hozzávalók: 5 dkg vaj vagy margarin, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 55 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, 1 késhegynyi só, 1 evõkanál rum, 15-20 dkg kemény gyümölcsíz, vaníliás porcukor;

  • Paradicsom saláta

    Vöröshagymát kockára vagy karikára vágunk,lesózzuk. Amikor levet kezd engedni, hozzáadjuk a karikára vagy gerezdekre vágott paradicsomot.

  • Tejszínes-boros hagymaleves

    Hozzávalók: 4 adaghoz: 2 db Csirkehúsleves kocka, 2 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 dl tejszín, 2 dl fehérbor, 5 dkg margarin, szerecsendió, fehérbors, 5 dkg füstölt sajt, 2 szelet rozskenyér, 1 kis csokor metélõhagyma.

  • Kefires málnaturmix banánnal

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 2 banán, 200 g málna, 500 ml kefir, 100 ml tej, 3-4 ek. méz, 2 tk. vaníliás cukor, 1 tk. limettlé.

  • Kalocsai sertésborda

    Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsm, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma;

  • Palacsinta vaníliás krémmel

    A töltelékhez: 2 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 evõkanál cukor, 3 dl tej, ízlés szerint vanília.

  • Lecsós sertés comb

    Hozzávalók:

    - 6-8 szelet sertés comb
    - só, bors
    - fokhagymakrém
    - ételízesítõ
    - olaj
    - 1 kg burgonya
    - 1 nagyobb cukkini
    - 1 padlizsán
    - 1 patisszon
    - kész lecsó
    - sajt

  • Csokis tekercs

    Hozzávalók:

    1 csésze margarin, 1 csésze barnacukor, 5 dkg kakaó, 2 tojás, 1 csomag vaníliacukor, 3 csésze liszt, 2 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál só, 1½evõkanál õrölt fahéj, 1 csésze darabolt csokoládé

  • Hering saláta

    Hozzávalók: 2 nagyobb hering, 1 fej saláta, 1 csomó újhagyma, 2-2 db paradicsom, zöldpaprika, 3-3 evõkanál borecet, és salátaolaj, só, cukor, õrölt bors.

  • Szecsuáni kelkáposzta-saláta

    A káposztát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. A megtisztított hagymát vékonyra szeleteljük. A szójaszószt a paprikakrémmel, a fûszerporral és a sóval összekeverjük, citromlével harmonikusan édes-savanyúra ízesitjük.

  • Fokhagyma krémleves

    Hozzávalók:

    -1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva
    -1 nagyobbacska fej vöröshagyma
    -2 dl tejszín
    -2 evõkanál liszt
    -növényi olaj, lehetõleg oliva
    -só
    -bors
    -picike rozmaring
    -pirítós kenyér kocka

  • Banános Valentin tallér

    Hozzávalók: 2 közepes banán, 1 csésze barnarizs liszt, 1 tk sütõpor, 2 ek agavészirup, 1 ek napraforgóolaj (hidegen sajtolt), ½ ek fahéj.

  • Saslik nyárson sütve

    Hozzávalók:

    60 dkg báránycomb, 4 kemény paradicsom, 8 vastag uborkakarika, 8 csemegehagyma, 3 evõkanál olaj, 1/4 teáskanál õrölt kakukkfû, 1 késhegynyi fokhagymás só, 1 mokkáskanál pirospaprika, só

  • Bécsi karikafánk

    Hozzávalók: 45 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, 15 g élesztõ, 0,25 l tej, 1 teáskanál só, 50 g vaj, vagy margarin, 1 tojás;