A fejessalátát leveleire szedjük, gondosan megmossuk és megszárítjuk. A fott sonkát 3-4 milliméter vastag szeletekre vágjuk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sört simára keverjük a liszttel, a tojások sárgájával, a frissen reszelt gyömbérgyökérrel, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjékbol vert habot. A sonkaszeleteket megforgatjuk a sörtésztában, és forró olajban mindkét oldalukat megsütjük, majd lecsepegtetjük. A salátaleveleket tálra rendezzük, és elhelyezzük rajtuk a sonkaszeleteket. Köretként burgonyasalátát, akár majonézes burgonyát is adhatunk.
Hozzávalók
400 gr fott sonka
2 db tojás
3 dl világos sör
120 g liszt
5 dl olaj
1 db fejessaláta
5 gr gyömbérgyökér
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!