rss
  • Ánizskrémleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 evõkanálnyi vaj, 2 fej hagyma, 2 szál közepes sárgarépa, ugyanennyi ánizsgumó, 2 db burgonya, só, fehér bors, 0,5 liter víz vagy húsleves, 1-2 evõkanál liszt, 0,5 liter tej, kis csokor snidling.

    loading...

    Olvaszd fel a vajat, és kezdd el párolni rajta a már felkockázott zöldségeket (5-10 percig). Adj hozzá egy kis õrölt fehér borsot és sót, majd engedd fel 0,5 liter vízzel vagy húslevessel. Ha minden megpuhult, vedd le a tûzrõl, adj hozzá a 1-2 evõkanál lisztet, és jöhet a turmix. Ezután öntsd bele a 0,5 liter tejet, és forrald fel a levest ismét (most a liszttõl és a tejtõl szép krémes állaga lesz). Szórd meg vágott snidlinggel - és kész is.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ananászos szelet

    Ananászos szeletA megtisztított húst apró kockákra vágjuk. Szójamártásból, sóból és fűszerekből pácot készítünk, melybe belerakjuk a már apróra vágott húskockákat. Egy-két órát hagyjuk hűtőben állni, majd ezután a húst kivesszük, liszttel meghintjük, és forró zsírban megpirítjuk, majd a hagymát és gombát hozzátéve, föleresztve, puhára pároljuk. Ha a hús megpárolódott egy jénaiba szedjük, rátesszük az ananászt, sajtot, vajat, a szójamártást és a konyakot köré öntjük, a sütőben átsütjük. Abban az edényben tálaljuk, amelyben készítettük.

  • Õszi saláta

    Hozzávalók 5 személyre: 20 dkg cikória, 20 dkg paradicsom, 20 dkg uborka, 5 db retek, 1 csipet fehérbors, 2 e.k. tárkonyecet, 2 e.k. kukoricacsíra-olaj.

  • Mennyei halételek

    A könyv kifejezetten azokat a hobbi szakácsokat célozza meg, akik eddig talán soha nem tapasztalták azt az örömet és dicsõséget, amit a tengeri fogások elkészítése okozhat.

  • Õszi saláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej zeller, 1 evõkanál citromlé, 10 dkg ementáli sajt, 1 szelet szendvicskenyér, 10 fél dióbél, 2 alma, 3 körte, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál vörösborecet, 1 csipet cukor, 3 evõkanál (dió)olaj.

  • Juhtúrós lasagne

    Hozzávalók: 25 dkg lasagne lap (nagyobb áruházakban kapható), 25 dkg juhtúró, 1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kk szárított, 2 szál kakukkfû vagy 1 kk szárított, 1 kk szárított oregano, 25 dkg mozzarella sajt, 10 dkg tisztított napraforgómag, 2 ek olaj, 3 ek reszelt parmezán sajt, 2 tojás, 5 dl sûrített paradicso;

  • Tejfölös sertésraguleves

    Hozzávalók:

    25 dkg sertéscomb, kevés olaj, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, só, 1/2 tk. pirospaprika, 1 kisebb paradicsom, 2 sárgarépa, 1-2 fehérrépa, 1 kis csokor petrezselyemzöld, tálaláshoz: tejföl és egy kevés citromlé

  • Cukkinis paradicsomos halnyárs

    Hozzávalók: 50dk fogasfilé, 2 lilahagyma, 2 cukkini, 4 paradicsom, 8 bambusznyárs;

    Páchoz: 1,5dl olívaolaj, só, õrölt bors,1 citrom,1 csokor petrezselyem;

  • Dödöli (Szlovénia)

    Hozzávalók: Fél kg krumpli, 30 dkg liszt, 8 dkg zsír, 2 dl tejföl, 10 dkg hagyma, só.

  • Hideg körteleves

    Hozzávalók: 80 dkg puha körte, 4 dl félédes fehérbor, 1 dl fõzõtejszín, 1 citrom, 5 dkg porcukor, néhány citromfû levél.

  • Csorba

    Hozzávalók:

    50 dkg bármilyen hús (birka, vagy sertés, vagy pulykamell), 1 nagyobb fej vöröshagyma, õrölt pirospaprika, olaj, 4 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, kisebb karalábé, pár darab burgonya, maréknyi zöldpaszuly (zöldbab), maréknyi zöldborsó, só, bors, csípõs paprika, vegeta ételízesítõ, fél csomag petrezselyemzöld

  • Svéd gombasaláta

    Hozzávalók: 75 dkg gomba, 1 dl olaj, 5 dkg hagyma, 1 citrom, 2 g paprika, kevés õrölt bors, 1 babérlevél, 1 g kakukkfû, 1 dkg paprikakrém, 5 dkg paradicsompüré, 1 dkg cukor, 2 dkg só.

  • Kókuszkocka

    Hozzávalók: 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 tojás, 3 ek méz, kevés tej, 1 sütõpor.

  • Sóskamártás

    Hozzávalók: 1 kg sóska, 2 fej salotta hagyma (apró hagyma), 1 liter húsleves (leveskockából), 8 evõkanál fehérbor, 7 evõkanál száraz vermut, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 citrom leve, só, fehér bors;

  • Húsos, rántott palacsinta

    Hozzávalók: 8 db sós palacsinta, 300 g sertéspörkölt, bármilyen sült vagy párolt hús, 1 dl tejföl, só, orölt bors;

    A bundázáshoz: 50 g liszt, 2 db tojás, 200 g zsemlemorzsa, 3 dl étolaj a sütéshez;

  • Palacsintatekercs

    Hozzávalók: 12 db sós palcsinta, 40 dkg füstölt fõtt tarja, 1 csokor újhagyma, 1 doboz tejföl, 1 db tojás.

  • Bécsi bélszín

    Hozzávalók: 75 dkg vesepecsenye, só, bors, 2 evõkanál vaj vagy margarin, 1 hagyma, 1 karotta, 1 póréhagyma, egy fél zeller kockára vágva, 1 kanál paradicsom püré, 2,5 dl tejföl.

  • Palócleves

    PalóclevesA húst megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabkákra felaprítjuk, megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. Az olajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a kockára vágott húst, rövid ideig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjük kb. 1 és fél liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.

  • Hókoktél

    Egy gombóc vaníliafagylaltot és 2 cent tojáslikõrt keverjünk jól össze...

  • Joghurtos sütemény

    Hozzávalók: 1 nagy pohár gyümölcsös joghurt, 2 pohár (a joghurtos pohár a mérce) liszt, 1 pohár cukor, fél pohár étolaj, 4 tojás, 1 csomag sütõpor.

  • Burgonyás-mazsolás muffin

    Hozzávalók kb. 12 darabhoz: 25 dkg lisztesre fõvõ burgonya, 10 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 4 tojás, 15 dkg liszt, 20 dkg darált mandula, 1/2 zacskó sütõpor, 1/2 tk fahéj, 10 dkg mazsola, 36 muffinpapír.

loading...