rss
  • Tiramisu cseresznyével

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, 1/2 dl kávélikör, kb. 30 db babapiskóta, 1 kis üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

    Keverjük habosra a túrót, a porcukrot és a tejfölt. A babapiskótát tördeljük össze, majd locsoljuk meg a kávélikõrrel. A kandírozott cseresznyét vegyítjük el a meggy dzsemmel. Kehelypohár aljára tegyünk túrót, rá cseresznyét, rá piskótát, majd megint túrót, piskótát és cseresznyét. A tetejére kevés túró kerüljön. 2-3 órára állítsuk hûtõbe.

    Díszítésként tetejét hintsük meg reszelt csokoládéval, és rakjunk rá 1-2 mentalevelet.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sportszelet torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 35 dkg liszt
    - fél csomag sütõpor
    - 1/4 teáskanál szódabikarbóna
    - 3 evõkanál kakaópor
    - 15 dkg porcukor
    - csipetnyi só
    - 1 db tojás
    - 5 dkg margarin
    - 0,75 dl tej

    A krémhez:

    - 3 dl tej
    - 1 csomag csokis pudingpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 12 dkg cukor
    - 12,5 dkg margarin
    - 3 evõkanál kakaópor
    - rum vagy rumaroma

    A mázhoz:

    - 2,5 evõkanál kakaópor
    - 2,5 evõkanál porcukor
    - 1,5 evõkanál tej
    - 5 dkg margarin

  • Sajtos stangli

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 25 dkg Ráma margarin, 25 dkg finomliszt, egy tojás, 10 dkg reszelt sajt.

  • Libamáj sütve

    Hozzávalók: 60 dkg libaháj, 40 dkg libamáj, só, 3-4 gerezd fokhagyma.

  • Mézes álom

    Hozzávalók: 4 filter Pickwick Hangulatok: Derûs ébredés tea, két tojássárgája, egy kevés méz.

  • Fokhagymás spagetti

    Hozzávalók: 4-5 átpréselt fokhagymagerezd, 10 dkg vaj, fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 5 ek finomra vágott petrezselyemzöld, 3-4 peperoni (zöld, piros), reszelt parmezánsajt, só.

  • Habos csiga

    Az élesztõt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belõle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük.

  • Marcipános süti

    Hozzávalók: 1 kg darált keksz, 19 ek forró tej, 60 dkg porcukor, 50 dkg Ráma margarin, 2 cs vaníliás cukor.

  • Sajtos ropogós

    A sajt felét vágd kis kockákra, a többit reszeld le. A sûrû tejmártásba dolgozd bele a sajtot és 3 tojás sárgáját, ízesítsd sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. A jól összedolgozott
    masszát hûtsd le. Tálalás elõtt formálj belõle ujjnyi rudakat, ezeket panírozd lisztve, tojásba, zsemlemorzsába és bõ, forró zsiradékban süsd pirosra.

  • Vincellér fejessaláta

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 1 savanykás alma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg szõlõszem, egy citrom leve, 2 dkg dióbél, 3 ek olivaolaj, 1 ek méz, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 ek szardellapaszta, 2 szál tárkonylevél.

  • Csokoládékocka

    Hozzávalók: 6 tojás, 6 tojás súlyú cukor, 3 tojás súlyú vaj, 3 tojás súlyú liszt, 4 dkg kakaó, késhegynyi szódabikarbó.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg.

  • Lencsefõzelék pikánsan

    Hozzávalók: fél kg lencse, 3 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél db zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél,3 db burgonya, 1 kávéskanál citromlé, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Erdélyi kapros káposztafõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 5 cl étolaj, 12 dkg kolozsvári szalonna, 1 csomó kapor, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.

  • Házi sós perec

    Házi sós perecEgy széles lábasba, vagy serpenyőbe vizet töltünk és felforraljuk. A lisztet tálba szitáljuk, a szobameleg margarint hozzáadjuk, az élesztőt rámorzsoljuk, 1,5 kiskanál sóval ízesítjük, majd a langyos vízzel 5-6 perc alatt bedagasztjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától és egy kicsit kemény tészta lesz belőle. A sütőt forróra előmelegítjük. A tésztát gyúrólapon kissé hosszúkásra sodorjuk, majd 12 részre vágjuk. Egyenként ceruza vastagságúra, kb. 40 cm hosszúra hengergetjük, majd a két végét befelé hajlítva, perecet formálunk belőle. A tészták találkozásánál egy kicsit összenyomjuk.

  • Tejfölös ököruszály

    Hozzávalók: 1 kg marhafarok, 15 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 3 dkg liszt, 10-15 szem bors, 1 dl fehérbor, 1 tk szemesbors, mustár, 2 dkg mustár, 1 babérlevél, 2 dl tejföl, 1/4 citrom, 1 dkg cukor, só, késhegynyi kakukkfû.

  • Tepsis brassói

    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja vagy lapocka, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, 60 dkg burgonya.

  • Keménymagos, vagy rántottleves

    Nem nagyon kedvelt, de annál egészségesebb s beteg gyomornak nagyon ajánlatos leves. A készítése is nagyon egyszerû s azéert még sem éppen könnyû.

  • Paradicsomleves sajttal

    Hozzávalók: 10 dkg trapista sajt, 8 dl paradicsomlé, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. liszt, 1 kávéskanál fûszerpaprika, só, cukor.

  • Krokett

    Hozzávalók: fél kg héjában fõtt burgonya, l tojás, 1 kanál zsír, fél csésze búzadara, kb. fél csésze liszt, só, olaj a sütéshez;

  • Zöldfüves spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor metélõhagyma (snidling), 2 dl tejszín, 25 dkg nyers reszelt sonka, 6 tojás, 2,5 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só, bors.