rss
  • Török rizsleves alap

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 liter tyúkleves, fél evõkanál vaj, 3 evõkanál rizs.

    A vajat megolvasztjuk és a megmosott rizst kissé átpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a tyúklevest, fûszerezzük és addig fõzzük, amíg a rizs megpuhul. Finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

    Jó étágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Citromos limonádé

    Hozzávalók: 2 cl cukorszörp, 1 cl gyömbéres cukorszörp, 1 citrom leve, jég, szódavíz vagy ivóvíz.

  • Tarjaszeletek

    Hozzávalók:

    2 szelet tarja, 2 körte, 5 dkg puha vaj, 2 chili paprika, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál friss rozmaring vagy 1 tk szárított, 1 dl száraz fehérbor, 1 ek dijoni mustár, tengeri só és frissen õrölt fekete bors

  • Paradicsomos lepény

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 1 tasak élesztõ (7 gr), 5 púpos ek joghurt (3,5 %-os), 2 tk só, 1 tk cukor, 1 tojás, 1 kis pohárnyi olvasztott vaj (1-1,5 dl), 2-3 mokkáscsészényi langyos víz; töltelék: 2 tömlõs sajtkrém (20 dkg), 2 dl sûrû tejszín, 3 nagy gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyem, kicsi só (ha szükséges), frissen õrölt bors, 1,5 ek keményítõ, 3 nagy paradicsom, 10 dkg Taleggio sajt

  • Malacsült lencsesalátával

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg bõrös malackaraj csonttal, 1 kávéskanál õrölt majoránna, 15 dkg lencse, 2 fej vöröshagyma, 1 dl sör, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg burgonya, 2 db babérlevél, 10 dkg húsos szalonna, 5 dkg póré, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál méz, 1-2 evõkanál fûszeres ecet, 1/2 csokor snidling, 1 dl tejföl.

  • Tejfölös gombás csirkeszárnyak

    Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny, 1/2 l tejföl, gomba, 1 csomag sültcsirke fûszersó, 1-2 evõkanál olaj, 1-2 dl víz, foghagyma, só.

  • Sonkás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg száraztészta (bármilyen lapos formájú), 20 dkg apróra vagdalt fõtt, füstölt hús (sonka, tarja, csülök), 3 db tojás, 1 dl tejföl vagy tejszin, 1 kk só, késhegynyi õrölt bors, 1 ek zsiradék;

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma;

  • Villámgyors muffin

    Villámgyors muffinEz a muffin igazán gyorsan elkészíthető, csak néhány dolog kell hozzá és ami a legfontosabb: istenien finom. Elkészítés: A tojást jó alaposan elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót és a sütőport. A lisztet, a kakaót hozzáadjuk, majd a tejet is hozzáöntve csomómentesre elkeverjük. Ez a tészta alapja, innen mindenki úgy ízesíti, ahogy ő szereti és akarja. Lehet bele mazsolát tenni, csokidarabokat, cukorkát vagy esetleg gyümölcsdarabokat, ennek már csak tényleg a képzelet szab határt.

  • Kapros tökfõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg gyalult tök
    - 1 kis fej hagyma apróra vágva
    - 1 csokor kapor apróra vágva
    - 1 kávéskanál õrölt pirospaprika
    - 2 evõkanál olaj
    - 2 evõkanál ecet
    - 1 evõkanál citromlé
    - 1 húsleveskocka
    - 2 evõkanál delikát
    - 1 evõkanál só
    - õrölt bors
    - õrölt gyömbér
    - õrölt kömény
    - õrölt szerecsendió

    Habaráshoz:

    - 4 evõkanál liszt
    - 4 dl tejföl

  • Svéd gombasaláta

    A gombát felszeleteljük,megmossuk. A hagymát vékony karikára vágjuk, olajban pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, paradicsompürét, sót, borsot,babérlevelet, citromlevet. Puhára pároljuk. Kihûlés után kimerjük az olajból és tálaljuk.

  • Banánfagyi

    Hozzávalók: 2 dl tej, 1 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 2 nagyobb, érett banán, fél citrom leve, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só.

  • Báránygerinc sütve

    A zeller- és petrezselyemzöldét finomra vágjuk, a rozmaringot összemorzsoljuk, és összekeverjük a finomra vágott anyagokkal. A megtisztított báránygerincet besózzuk, olajjal bekenjük, majd alaposan bedörzsöljük a finomra vágott anyagok keverékével. Ezután egy éjszakára - zsírpapírral letakarva - hûtõszekrénybe helyezzük, hogy a fûszerkeverék íz- és illathatása jobban érvényesüljön.

  • Aszpikos sonkatekercs

    Hozzávalók 8 személyre: 8 vékony szelet gépsonka, 20 dkg juhtúró, 3 evõkanál reszelt ecetes torma, 40 dkg franciasaláta, 1 evõkanál zselatinpor, 3 dl húsleves (lehet kockából is).

  • Rántott tofu párolt zöldséggel

    Hozzávalók:

    fél csomag tofu, fûszersó, 1 tojás, zsemlemorzsa, teljes kiõrlésû tönkölyliszt, olaj a kisütéshez

  • Áfonyás briós

    Hozzávalók: 0,7 dl tej, 17,5 dkg vaj, 3 tojás, 1,5 kávéskanál só, 4 evõkanál cukor, 44 dkg liszt liszt, 2,5 kávéskanál szárított élesztõ, 8 dkg aszalt áfonya.

  • Mézes-narancsos kacsa

    Mézes-narancsos kacsaA páclé elkészítéséhez keverjük össze az összes hozzávalót. Távolítsuk el a bőrt és a zsírt a kacsamellekről. Vágjuk a húst vékony csíkokra, és tegyük a páclébe. Keverjük meg, hogy jól összekeveredjenek, majd fedjük le, és hagyjuk pácolódni félóráig, vagy tegyük a hűtőbe, amíg szükségünk nem lesz rá. Vegyük ki és itassuk szárazra a kacsamellcsíkokat. Hevítsünk olajat nagy lángon egy wokban vagy nagy teflonserpenyőben, majd keverve süssük a kacsahúst 4-5 percig, amíg meg nem barnul. Öntsük a páclét a kacsára, és hagyjuk bugyogni, amíg elfövi a levét, és sötét sziruppá nem sűrűsödik.

  • Képviselõfánk

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 1,5 dl víz
    - 1,5 dl olaj
    - csipet só
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg liszt
    - 4 nagy tojás

    A krémhez:

    - 2 csomag csokoládés pudingpor
    - 5 dl tej
    - 4 db tojásfehérje kemény habja
    - 12 dkg cukor
    - 2 dl habtejszín keményre verve

  • Francia krémes

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 30 dkg finomliszt
    - 1 tojás sárgája
    - 1 egész tojás
    - 5 dkg sütõmargarin
    - 5 dkg porcukor
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna

    A krémhez:

    - 1 l tej
    - 2 csomag vaníliás fõzõs pudingpor
    - 3 tojás sárgája
    - 2 evõkanál finomliszt
    - 15 dkg porcukor
    - 10 dkg sütõmargarin

    A habhoz:

    - 0,5 l tejszín
    - 4 evõkanál kristálycukor

    A mázhoz:

    - 15 dkg ét tortabevonó
    - 1 dl étolaj

  • Csirkecomb kókuszbundában

    A csirkecombot a só, bors és paprika keverékében megforgatjuk és azzal egyenletesen bedörzsöljük. A kókuszreszeléket és a tojást összekeverjük, a combokat ebben is átforgatjuk, a kókuszdarabokat enyhén rányomkodjuk. A vajat felolvasztjuk, a combokat belehelyezzük, és szorosan lefedve sütjük. 5 percenként megfordítjuk, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.

  • Csirkecomb székely módra

    Hozzávalók: 4 csirkecomb, 1 kg vöröshagyma (nem tévedés!), 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 75 dkg burgonya, 3 dl tejszín, 1 teáskanál citromfû, 1 csokor friss tárkonylevél (vagy 1 púpozott mokkáskanál szárított tárkony), 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors.