2024.04.26. - Ervin

Kagylókrémleves

Hozzávalók: 2 kg fekete kagyló, 1 citrom, 1 csomó petrezselyemzöld (durvára vágva), 2 gerezd fokhagyma, 3 ek olivaolaj, 2 dl száraz fehér bor, 125 ml húsleves, 1 ek vaj, 1 ek liszt, só, oreganocrostini.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kagylókat megtisztítom, folyóvíz alatt lekefélem és eltávolítoma "szakállát". A kinyíltakat eldobom. Egy nagy felhevítem az olajat és beteteszem a zúzott fokhagymát. A petrezselyem felét is vele párolom.

Hozzáadom a kagylókat és addig fõzöm, míg kinyílnak (kb 5 perc). Ráöntöm a bort, valamint a húslevest, sózom és 10 perc alatt készre fõzöm. 1 ek vajat összegyúrok 1 ek vízzel, beleoldom a levesbe, simára keverem és sózom. A citromot nyolcfelé vágom. A kinyílott kagylókat elosztom a leveses tányérokon, megöntözöm a levessel és megszórom a maradék petrezselyemmel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!