Hozzávalók: 1 kg sütõtök, közepes darab friss gyömbér, 1 chili paprika, 1 zöldcitrom, 5 dl almaecet, 40 dkg cukor, 1 egész fahéjrúd, 50 dkg gombafej, 1 ág kakukkfû, só, darált bors, 1 fej saláta, 2-3 evõkanál olívaolaj
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elõször készítsük el a fûszeres tökbefõttet: vágjuk kétfelé a sütõtököt, magjait szedjük ki, majd szeleteljük fel. Tegyük egy közepes méretû lábasba a cukrot, öntsük fel két deci vízzel, majd tegyük bele a felszeletelt gyömbért, a fahéjrudat, a chili paprikát, a zöldcitrom vékonyan levágott héját és az ecetet. Forraljuk fel, és utána tegyük bele a felszeletelt tököt. Kis lángon fõzzük körülbelül 15-20 percig, majd szedjük át tisztára mosott befõttesüvegekbe, zárjuk le jól, és tegyük száraz dunsztba.
A gombákat mossuk meg alaposan, majd daráljunk rá borsot, kenjük meg olívaolajjal és tépkedjünk rá kakukkfûleveleket. Egy nagy serpenyõben forrósítsunk fel egy-két evõkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a befûszerezett gombát. Erõs lángon süssük mindkét oldalát két-két percig. Tegyünk nagy tányérok közepére a megmosott saláta leveleibõl, helyezzünk rá pár darabot a szirupos sütõtökbõl, majd tetejére tálaljuk a megsült gombákat. Összevágott snidlinggel szórjuk meg.
Jó étvágyat!