rss
  • Narancsfánk

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 db kisebb narancs, 1 db egész tojás, 2 evõkanál narancsszörp, 1 mokkáskanál reszelt narancshéj, 3-4 evõkanál finomliszt, csipetnyi só, 1 evõkanál porcukor;

    Elkészítése:

    A narancsokat megmossuk, héjukat lereszeljük, majd meghámozva, egy centis karikákra vágjuk. A tojást habosra verjük a sóval és 1 teáskanál porcukorral, beleszórjuk a reszelt narancshéjat, ráöntjük a narancsszörpöt, majd 1 evõkanál liszttel simára keverjük. A narancskarikákat elõször lisztben megmártjuk, ezután a narancsos tojásban megforgatjuk és ismét lisztbe hempergetjük. 190 fokra felhevített olajban 1-2 perc alatt megsütjük. A megsült narancsot kiszedve papírtörülközõre tesszük, hogy az a fölösleges olajat magába szívhassa, majd kevés porcukorral meghintve, melegen tálaljuk. Ananászkarikával is készíthetõ, de ekkor elõzõleg le kell csöpögtetni az ananász levét, mert a nedves gyümölcsön nem tapad meg a "bunda". Ha lé csöppen a forró olajba, az kifröccsenve balesetet okozhat. (Friss ananászból is nagyon finom.) Nagyon egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gombás rizs a mikróból

    Hozzávalók: kis pohár rizs, 4-5 nagyobb fej gomba, csili, só, bazsalikom.

  • Csirkebecsinált-leves

    Hozzávalók: csirke 1 db, zöldpetrezselyem 1/2 csomó, zsír 10 dkg, liszt 2 dkg, víz 1,5 l, citromlé 1 kávéskanál, vegyes zöldség 12 dkg.

  • Áttört kelleves

    Hozzávalók: 30 deka kelkáposzta, étolaj, 3 deka liszt, 30 deka csont, egy kávéskanálnyi paprika, 6 deka vöröshagyma és néhány szem köménymag.

  • Karácsonyi bejgli

    Hozzávalók a tésztához: 3 dkg élesztõ, 0,5 dl tej, 3 kiskanál kristálycukor, 50-50 dkg finom- és rétesliszt, 50 dkg margarin, 50 dkg porcukor, 6 tojássárgája, 0,5 dl rum, 2 evõkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 csapott evõkanál só.

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók: 1 kg marhacomb, 2 fej vöröshagyma, 2 szelet ujnyi vastag füstölt szalonna, 2 db zöldalma, száraz vörösbor, 1 db paradicsom, 1 paprika, 2 evõkanál zsiradék, só, bors, Vegeta, pirospaprika, víz, babérlevél.

  • Erdélyi juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 1 és fél liter víz, 2 deka só, 60 deka kukoricaliszt, étolaj vagy vaj, 25 deka juhtúró, 3 deci tejföl.

  • Almás rakottas

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 5 dl tej, késhegynyi só, 40 dkg alma, 5 dkg vaj vagy margarin, a tál kenéséhez zsír.

  • Sportszelet torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 35 dkg liszt
    - fél csomag sütõpor
    - 1/4 teáskanál szódabikarbóna
    - 3 evõkanál kakaópor
    - 15 dkg porcukor
    - csipetnyi só
    - 1 db tojás
    - 5 dkg margarin
    - 0,75 dl tej

    A krémhez:

    - 3 dl tej
    - 1 csomag csokis pudingpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 12 dkg cukor
    - 12,5 dkg margarin
    - 3 evõkanál kakaópor
    - rum vagy rumaroma

    A mázhoz:

    - 2,5 evõkanál kakaópor
    - 2,5 evõkanál porcukor
    - 1,5 evõkanál tej
    - 5 dkg margarin

  • Joghurt szelet

    Hozzávalók a piskótához: 8 dkg liszt, 8 dkg cukor, 4 db tojás. Feltét: 4 dl gyümölcslé, 20-30 dkg gyümölcs kiwit és ananászt ne, 2 dl tej, 1 db habpótlópor, 1 nagy zselatin 20g, 15 dkg cukor, 4 dl natúr joghurt, 1 nagy zselatin, díszítésnek tetszés szerint gyümölcs.

  • Hagymás sajtos csirkemell

    Hozzávalók:

    - 1 egész csirkemell
    - 1 nagy szál póréhagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 dl tejszín
    - 15 dkg reszelt sajt
    - só
    - bors

  • Blue Lagoon

    Az összetevõket egy pohárban jéggel elkeverjük, felöntjük a limonádéval, majd újra megkeverjük.

  • Minestrone leves

    Hozzávalók: 1 tisztított, karikázott sárgarépa, 1 tisztított, karikázott fehérrépa, 1 tisztított karikázott cukkini, karfiol, brokkoli, póréhagyma, olívaolaj, szurokfû, zúzott fokhagyma, bors, só, 1 liter zöldségleves (lehet kockából is), 1 kanál paradicsompüré, reszelt parmezán.

  • Káposzta savanyítása

    A kis cseréphordóban nagyon lól lehet savanyítani. Következõ az eljárás. A gyalult káposztát rétegezve kell a hordóba rakni. A rétegek közé sót, babérlevelet, köménymagot, szárított egész fûszerpeprikát, a káposzta torzsáját, esetleg birsalmaszeleteket lehet tenni ízlés szerint (én mindegyiket szoktam).

  • Abbey Cocktail

    Shakerben összerázzuk, majd koktélos pohárba szûrjük, és a cseresznyével díszítjük.

  • Csokis mandulás muffin

    Hozzávalók: 5 tojás, 1 pohár natúr kefir, 30 dkg cukor, 40 dkg liszt, 1,8 dl olaj, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg csokoládé/ét/, 3 evõkanál lekvár/barack/, 3-4 dkg szeletelt mandula. /32 db lesz belõle/.

  • Diós béles

    Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt 1 csomag sütõporral elkeverve, 3 dkg cukor, 1 tojás, 12 dkg zsír.

  • Húsvéti aprósütemény

    Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg õrölt mandula, vagy dió, 1 csapott kiskanál õrölt fahéj, 3-4 szem õrölt szegfûszeg, 1 kiskanál kakaó, savanykás lekvár, a tepsi kikenéséhez zsír és liszt, a díszítéshez apró szines cukorkák.

  • Õszi saláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej zeller, 1 evõkanál citromlé, 10 dkg ementáli sajt, 1 szelet szendvicskenyér, 10 fél dióbél, 2 alma, 3 körte, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál vörösborecet, 1 csipet cukor, 3 evõkanál (dió)olaj.

  • Málnás limonádé-turmix

    A málnaszörpöt és a citromok levét összekeverjük, majd közvetlen fogyasztás elõtt felengedjük a jól lehûtött ásványvízzel. Poharakba töltjük, és mindegyikbe teszünk néhány szem friss málnát.