2024.04.27. - Zita

Õszibarack borban

Hozzávalók: 50 dkg magvaváló, friss õszibarack, 20 dkg rétesliszt, 2 db egész tojás, másfél-két deci száraz fehérbor, 1-2 evõkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás porcukor, csipetnyi só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A lisztet simára keverjük a tojássárgákkal, megsózzuk és annyi bort öntünk bele, hogy a massza tejfölsûrûségû legyen. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. Az õszibarackokat megmossuk, meghámozzuk és félbevágva kimagozzuk. A fél gyümölcsöket elõször lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk, és apránként, kis adagokban, 1-2 percre a 180 fokra felforrósított olajba tesszük, nehogy összeragadjanak. A megsült gyümölcsöt az olajból kiszedjük, alaposan lecsöpögtetjük és a fölösleges olajat egy nedvszívó papírszalvéta segítségével leitatjuk. Vaníliás porcukorral bõven meghintjük. Melegen is, idegen is nagyon finom. Tokaji száraz szamorodnival készítve a legfinomabb. Egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!