Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lisztet simára keverjük a tojássárgákkal, megsózzuk és annyi bort öntünk bele, hogy a massza tejfölsûrûségû legyen. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. Az õszibarackokat megmossuk, meghámozzuk és félbevágva kimagozzuk. A fél gyümölcsöket elõször lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk, és apránként, kis adagokban, 1-2 percre a 180 fokra felforrósított olajba tesszük, nehogy összeragadjanak. A megsült gyümölcsöt az olajból kiszedjük, alaposan lecsöpögtetjük és a fölösleges olajat egy nedvszívó papírszalvéta segítségével leitatjuk. Vaníliás porcukorral bõven meghintjük. Melegen is, idegen is nagyon finom. Tokaji száraz szamorodnival készítve a legfinomabb. Egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.