2024.05.14. - Bonifác

Kukoricás palacsinta

Hozzávalók: 130 gramm finomliszt, 1 és fél csomag sütõpor, 1 evõkanál cukor, 2 csésze kukoricaszem, 1 csésze tej, 2 nagy tojás, kevés olaj a sütéshez, 10 dkg olvasztott langyos vaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Keverjük össze a lisztet, a sütõport, a cukrot és a sót egy közepes tálban. Különítsünk el félcsészényi kukoricaszemet, a tejjel készítsünk belõle turmixot.

Ha már homogén a püré, keverjük hozzá a langyos vajat és a tojást. Öntsük a pürét a lisztes keverékhez, majd tegyük bele a maradék kukoricaszemeket is, keverjük homogén állagúvá. Forrósítsuk fel a palacsintasütõt kevés olajjal, majd kisméretû merítõkanállal öntsük a tésztát bele.

Süssük mindkét oldalát aranybarnára lassú tûzön. Ha szükséges, adjunk olajat a sütéshez két palacsinta között.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!