2024.04.27. - Zita

Halpaprikás bográcsban

Hozzávalók:

80 dkg pontyfilé, (vagy harcsa, kecsege, törpeharcsa vegyesen), 15 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 15 dkg húsos paprika, 10 dkg paradicsom, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, só, 2 dl száraz fehérbor, 60 dkg tisztított burgonya;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A finomra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát, néhány percig együtt pirítjuk. A tûzrõl félrehúzva pirospaprikát hintünk rá, felöntjük fehérborral és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. További öt perc forralás után adjuk hozzá a tejfölt, melyet elõzõleg liszttel, fél dl langyos vízzel csomómentesen kikevertünk. Mártás sûrûségûvé forraljuk. Forrás közben apránként tesszük bele a haldarabkákat, és 7-8 perc forralás után sóval kellõen beízesítve tálaljuk. Amikor a halat beletettük, kevergetni nem szabad, csupán a bográcsot rázogassuk óvatosan. Külön edényben fõtt sós burgonyával körítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!