Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Mozsárban összedörzsölöm a friss bazsalikomot, a petrezselyemzöldet, illetve a fenyõmagot. Hozzádörzsölöm a szétzúzott fokhagymagerezdeket is, apránként hozzávegyítem az olivaolajat. Zöld, egyenletes sûrûségû krémet kell kapni - ez a pesto.
A pestot elvegyítem egy deci fehérborral és a reszelt parmezánnal. 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a szalagtésztát és lassú tûzön, idõnként kevergetve 8-10perc alatt “fogkeményre” fõzöm. Leszûröm, a mély tálba teszem, hozzákeverem a pestokeveréket és megszórom frissen õrölt borssal.
Jó étvágyat!