rss
  • Hagymás krumplilángos

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, áttört burgonya, 35 dkg finomliszt, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 dkg élesztõ, fél dl tej, 1 mokkáskanál só;

    loading...

    Elkészítése:

    A meglangyosított tejben elkeverjük a szétmorzsolt élesztõt és langyos helyen felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a fõtt, áttört és még meleg burgonyával, a liszttel, a tojásokkal, a megtisztított és lereszelt vöröshagymával, valamint a szétzúzott fokhagymával és a sóval. A tésztát jól kidolgozzuk, majd egy cipóba formálva 30 percig pihentetjük. Lisztezett deszkán egy centi vastagra kinyújtjuk, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval vagy vizespohárral kiszaggatjuk. Kissé széthúzogatjuk, majd a 180 fokra felforrósított olajban 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük. Itatóspapírra szedjük, hogy az a fölösleges olajat felszívja. Egyszerûen készíthetõ, jóízû vacsora vagy vendégváró.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rákkal töltött palacsinta

    Hozzávalók: 10 sós palacsinta, 30 rákolló, és/vagy farok, 1,5 zsemle, fál dl tejszín, 25 dkg gomba, 4 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg zsír, zsemlemorzsa, só, bors, paprika, petrezselyemzöld.

  • Badacsonyi szõlõsaláta

    Hozzávalók: fél kg szõlõ, 1 dl száraz vörösbor, 2 ek dió, 1 ek porcukor.

  • Piòa Colada

    Hozzávalók: 9 cl fehér rum, 12 cl ananászlé, 6 cl sûrû kókusztej, kb. negyed csésze jégkása.

  • Csokis pite cseresznyésen

    Csokis pite cseresznyésenA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. A többi cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A lisztet, a zabkorpát és a fahéjat összekeverjük a sütőporral. A felvert tojásfehérjét a sütőporos liszttel felváltva a vajas krémbe keverjük, ügyelve arra, hogy a habot minél kevésbé törjük össze. Végül a tésztába forgatjuk a kimagozott cseresznyét és a csokoládét. A tésztát kikent, liszttel beszórt tepsibe vagy tortaformába öntjük.

  • Tészta cukkíniraguval

    Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, 1 nagy vagy 2 kisebb friss cukkíni, amit a körmöddel tudsz ellenõrizni, ha bele tudod vájni, akkor friss; tészta; sajt; fûszerek; olaj, só.

  • Kebap

    Hozzávalók: 30 dkg darált birkahús, 15 dkg darált marhahús, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 ek paprika (édes), 1 ek paprika (erõs), só, bors, olivaolaj, chili, 4 fémnyárs, Isot paprika.

  • Nyúlpecsenye

    Hozzávalók: 1 nyúl gerince és combjai, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, 1 citrom leve és a héja reszelve, só, zsír;

  • Bécsi barackos lepény

    Hozzávalók: Tésztához: 8 dkg vaj vagy margarin, 28 dkg cukor, 4 tojássárga, 2 dl tej,1/2 csomag sütopor, 28 dkg rétesliszt, 1 citrom. Tetejére: 8 tojás fehérje, 28 dkg porcukor habosra keverni.

  • Spenótos rizottó

    Hozzávalók: 10 dkg rizs, 3 dkg vaj, 2,5 dl fehérbor, 3 dl zöldségleves kockából, 29 dkg vegyes paprika paradicsommártásban, 5 dkg spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, néhány szál rozmaring, 3 dkg parmezán sajt.

  • Ananász mandulával

    Hozzávalók: 2 evõkanál szeletelt mandula, 4 karika ananász, fél citrom, 2 evõkanál méz.

  • Málnapuding

    25 deka málnát másfél deci vízzel 5 percig forralunk, majd leszûrjük, kihûtjük. Levébõl egy decit elveszünk, ezt öt percig 4 evõkanál porcukorral keverjük, hozzáadunk egy pohár joghurtot, egy csapott evõkanálnyi, kevés kompót lében megáztatott, átszûrt zselatint, és a leszûrt málnát.

  • Nyári paradicsomos bableves

    Hozzávalók: 1 csésze friss fejtett bab, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 kis karalábé, 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3-4 paradicsom, 1 (kis) doboz sûrített paradicsom, 2 húsleveskocka, 1 marék apró tészta, babérlevél, kakukkfû, petrezselyem, bors, só, olaj.

  • Túrós linzer

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütõpor.

  • Tepsis bolognai penne

    Hozzávalók: 20 dkg penne tészta, 2 ek olívaolaj, 1 hagyma, 20 dkg darált hús, 1 tasak Bolognai spagetti alap, 2 dl tejföl, 2 tojás, 5 dkg reszelt sajt.

  • Banana Cow

    A rumot, szirupot, tejet néhány jégkockával és egy fél szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk egy keverõpohárban. Koktélospohárban, szívószállal kínáljuk.

  • Lecsós pulykamell tarhonyával

    Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csipõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.

  • Narancssaláta

    Hozzávalók: 5 narancs, egy kis fej Eisbergsaláta, 1 fej piros saláta, chioggiotta, radicchio, 3 ek olivaolaj, só, bors.

  • Sajtos borkorcsolya

    Hozzávalók: 1 hosszúkás zsúrkenyér, 20 dkg füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma, 8 dkg vaj, 2 db egész tojás, fél dl tej, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, 5 dkg finomra darált amerikai mogyoró;

  • Rablóhús

    Hozzávalók:

    - 30 dkg csirkemellfilé
    - 15 dkg kockázott húsos
    - füstölt szalonna
    - 4 csirkemáj
    - 12 konzerv gombafej
    - 12 szem gyöngyhagyma
    - fûszer olaj
    - só

  • Lesütött kacsamáj

    Hozzávalók: 60 dkg kacsamáj, 20 dkg kacsaháj, 2 dkg só.

loading...