2024.05.13. - Szervác, Imola

Fokhagymás cukkíni

Hozzávalók: 4 db karcsú cukkíni (50-60 dkg), 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, 2 gerezd fokhagyma kevés liszt, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A megmosott, héjas cukkínit megtörölgetjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojást a tejjel és a fûszerekkel habosra verjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A cukkíni-karikákat elõször a lisztbe, ezután a fûszeres tojásba, majd ismét a lisztbe mártjuk, és azonnal beletesszük a 170 fokra felhevített olajjal töltött olajsütõbe. 7-8 perc alatt pirosra megsül, majd jól lecsöpögtetve, papírtörülközõvel bélelt tálra rakjuk. Ha melegen tálaljuk, paradicsommártás illik hozzá. Hidegen majonézes salátát és pirított kenyérszeletkéket kínálhatunk hozzá. A cukkíni helyett zsenge spárgatökkel is ugyanígy készíthetjük: a tököt kimagozzuk, hosszában félbevágjuk, majd félkarikákra aprítva mártogatjuk lisztbe és tojásba. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, nagyon olcsó, jóízû étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!