rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Hawaii tekercs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz;

    Elkészítése:

    A kiterített sonkaszeletre ráfektetünk egy szelet sajtot. Az ananászbefõttet levétõl lecsöpögtetjük, és egészen apróra összevágjuk, majd egynyolcad részét rászórjuk a sajtra. A sonkát úgy csavarjuk fel, mint a palacsintát. A "göngyöleget" hústûvel (vagy fogpiszkálóval) összetûzzük, hogy a következõ munkafolyamatok közben szét ne essen. Ezután nagyon óvatosan lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd ismét tojásba, végül újra a morzsába hempergetjük, végül a kész, panírozott tekercseket a 180 fokra felhevített olajba tesszük.

    A 4-5 perc alatt szép pirosra megsült tekercseket kiszedjük az olajból, lecsöpögtetjük és papírtörülközõre rakjuk. Fehérbort és turmixolt ananásszal ízesített majonézt tálalunk mellé, amelybe belemártogatjuk. Nagyon finom és különleges étel, amelyet friss ananásszal készítenek Hawaii szigetén. Ünnepi étkezések alkalmával ananászbóléval vagy ananászkoktéllal együtt fogyasztják. Kissé munkaigényes, ám különlegesen finom étel.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egyszerû lángostészta

    Az élesztõt 1 dl langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
    Hûtõben az alsó polcon olajos zacskóban néhány óráig tároljuk.

  • Kaviáros palacsinta

    Hozzávalók: 12 db vékony, sós palacsinta, 1 kis doboz (5 dkg) fekete kaviár, 1 csokor zöldhagyma, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál konyak, a bundázáshoz liszt és tojás

  • Kolbászos rántotta

    Kevés zsíron egy kávéskanál reszelt vöröshagymát megpirítunk, vékonyra szeletelt kolbászt teszünk bele...

  • Vecsési húsgombóc leves

    Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 10 dkg fõtt füstölt hús, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg hordós káposzta, 5 dkg rizs,1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, só, bors, mk. pirospaprika, 1 babérlevél.

  • Sajtban sült csirkemell

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 1 tojás, 1 dl tej, 3-4 evõkanál liszt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 1 teáskanál currypor, 1 csapott teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, olaj a sütéshez;

  • Karácsonyi mézeskalács

    Hozzávalók:

    40 dkg burgonyás tészta alappor, 8 dkg liszt, 20 dkg méz, 10 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojássárgája, 1 kiskanál szódabikarbóna, 0,5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 0,5 kiskanál mézes sütemény fûszerkeverék, a bekenéshez: 1 tojás, a díszítéshez: 1 tojásfehérje, 15 dkg porcukor

  • Gyömbéres csülök

    Hozzávalók: 1 kicsontozott sertéscsülök, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 ek. étolaj, 1 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, só, bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér.

  • Gõzölt kajszi-lekvár

    Hozzávalók: 2 kg jó érett kajszibarack, 1,5 kg porcukor.

  • Serpenyõs gyros

    Hozzávalók: 60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

  • Kókuszos kocka

    Hozzávalók:

    - 10 dkg kókuszreszelék a hintéshez

    Máz:

    - 5 dkg kakaópor
    - 1-2 evőkanál tej
    - 25 dkg porcukor
    - 22 dkg margarin
    - 20 dkg liszt
    - 1 teáskanál sütőpor
    - 5 evőkanál víz
    - 20 dkg cukor
    - 5 tojás

  • Almagombóc

    Hozzávalók: 1kg alma, 8 dkg margarin, 2 db tojás, 20 dkg búzadara, 2 dl tej, cukor ízlés szerint, csipet só, zsemlemorzsa, fahéjas cukor.

  • Császár kuglóf

    Egy edénybe teszünk kevés sót, porcukrot, az 1 dl tejben felfuttatott élesztõt, tejszínt, és a liszttel jól eldolgozzuk, apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat, és addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.

  • Barackos joghurt torta

    Hozzávalók: 50 dkg tejszín, 2 dl joghurt, 20 dkg sárgabarack, 3 dkg Porcukor, 6 cl zselé (olvasztott), 1 db piskóta, 40 dkg sárgabarack, 1 dl zselé.

  • Homokgofri

    Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 tojás, 1 tk fahéj, 1 ek rum, 1/2 tk sütõpor, zsír, porcukor.

  • Húsvéti bárányborda alufóliában

    Hozzávalók: 8 szelet bárányborda, 4 fej vöröshagyma vagy 2 csomag újhagyma, 40 dkg sonka, 40 dkg füstölt szalonna, 80 dkg burgonya, só, törött bors, õrölt rozmaring, mustár, torma;

  • Batyus lazac

    Hozzávalók:


    Kb. 50 dkg filézett lazac, 1 doboz gomba konzerv, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db vastag húsú paprika, 5-6 db koktél paradicsom (vagy 1-2 szeletelt paradicsom), 1 db citrom, só, õrölt bors, kakukkfû, bazsalikom, oregano

  • Szüreti káposzta

    Hozzávalók: 70 dkg sertéscomb, 1 fej káposzta, 1 hagyma, 2 evõkanál olaj, fél liter must vagy újbor, 2 fürt szõlõ, 1csomag kapor, tejföl.

  • Túró-barack felfújt

    Elõkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A túrót villával áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg finomliszt
    - 1 kávéskanál só
    - 10 dkg fõtt burgonya
    - 7 dkg cukor
    - 7,5 dkg olvasztott margarin
    - 1 db. tojás
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 260 ml tej
    - 1 csomag élesztõ
    - tojás a kenéshez

  • Paprikásmártás (klasszikus)

    Hozzávalók: 2 ek zsír (vagy megfelelõ mennyiségû olaj), 3-4 hagyma, 2 paradicsom, 1 zöldpaprika (télen ezek helyett 3 ek lecsó), 3 ek paprika (édes), 2-3 gerezd fokhagyma (zúzva), só, 1 pohár tejföl, vagy tejszín, 1 ek liszt.