rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Hawaii tekercs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 vékony, nagy szelet gépsonka, 8 vékony szelet ömlesztett sajt, 4 karika ananászbefõtt, 2 db egész tojás kevés liszt, valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz;

    Elkészítése:

    A kiterített sonkaszeletre ráfektetünk egy szelet sajtot. Az ananászbefõttet levétõl lecsöpögtetjük, és egészen apróra összevágjuk, majd egynyolcad részét rászórjuk a sajtra. A sonkát úgy csavarjuk fel, mint a palacsintát. A "göngyöleget" hústûvel (vagy fogpiszkálóval) összetûzzük, hogy a következõ munkafolyamatok közben szét ne essen. Ezután nagyon óvatosan lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd ismét tojásba, végül újra a morzsába hempergetjük, végül a kész, panírozott tekercseket a 180 fokra felhevített olajba tesszük.

    A 4-5 perc alatt szép pirosra megsült tekercseket kiszedjük az olajból, lecsöpögtetjük és papírtörülközõre rakjuk. Fehérbort és turmixolt ananásszal ízesített majonézt tálalunk mellé, amelybe belemártogatjuk. Nagyon finom és különleges étel, amelyet friss ananásszal készítenek Hawaii szigetén. Ünnepi étkezések alkalmával ananászbóléval vagy ananászkoktéllal együtt fogyasztják. Kissé munkaigényes, ám különlegesen finom étel.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pontypaprikás

    Hozzávalók: 1,5 kg-nyi pontyszelet, 8 dkg zsír, egy nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 pohár tejföl, paprika, 1 ek liszt, só.

  • Húsvéti bárányborda

    Hozzávalók:

    - 8 hosszú-csontos bárányborda
    - 1 kis csípõs-hegyes paprika
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1/2 kávéskanál koriander
    - 1+1 citrom
    - 1 evõkanál méz
    - 2+3 evõkanál olívaolaj
    - 1 paradicsom
    - 3-4 szál menta/majoránna

  • Töltött lángos

    Töltött lángosAz élesztőt egy kis cukorban és langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk, hogy a tészta jó egyenletes legyen. Ha ez megvan, letakarva egy órát pihentetjük. A tésztát kisebb darabokra felosztjuk, majd a darabokat jó vékonyra kinyújtjuk (ovális alakúra), kb. 2-3 milliméternél ne legyen vastagabb, mert sütés közben még dagad. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rápakoljuk a feltéteket, a másik felét ráhajtjuk és a szélét jó alaposan összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben. Forró olajban pár perc alatt kész is van.

  • Sütiből készült nyalóka

    Sütiből készült nyalókaA vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kakaóport és jól elkeverjük. Ekkor keverjük hozzá a darált kekszet. Szép egynemű tésztát kell kapnunk. Golyókat formázunk belőle és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Közben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér és az étcsokoládét., külön-külön. Mindegyikbe egy-egy kiskanál vajat keverünk bele. A pálcikákat egy kis csokival körbekenjük, ahol majd a a süti vége lesz, ez azért kell, hogy ne csússzon le a süti a pálcikáról. A hűtőből kivesszük a keksz golyókat, mindegyikbe egy-egy pálcikát szúrunk, de vigyázzunk, hogy ne szúrjuk át.

  • Bécsi töltött kacsa

    Hozzávalók 4 személyre: 1 db pecsenyekacsa, 1 db vöröshagyma, 80ml étolaj, 2 db zsemle, 150 ml tej, 100 g kacsamáj, 150 g füstölt hús, 50 ml vörösbor, petrezselyemzöld, vodka, kakukkfû, õrölt bors, gyömbér, só.

  • Túrós pite

    Hozzávalók: 31 deka rétesliszt, 15 deka vaj, vagy margarin, 4 tojás, 3 deka élesztõ, egy kevés tej. A töltelékhez: 75 deka tehéntúró, 25 deka porcukor, 10 deka mazsola, egy citrom reszelt héja, egy csomag vaníliás cukor, egy csipet só.

  • Tejfölös tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 2 doboz tejföl, só, étolaj, trappista sajt, snidling.

  • Lasagne verdi

    Hozzávalók: 2 csomag zöld elõfõzött lasagnelap, 2 sárgarépa, 2 zeller, 1 közepes fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, 30 dkg darált hús, 1 kis doboz paradicsompüré, 1.5 dl vörösbor, 1.5 dl húsleves, 2 csomag mozzarella, rozmaring, só, bors, olaj;

    A besamelhez: 2.5 dl tej, 3 dkg liszt, 3 dkg vaj, frissen reszelt szerecsendió, só;

  • Tepsis cukkíni

    Hozzávalók: 2 db cukkíni, 1 csomag szója-granulátum, 4 db burgonya, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, késhegynyi õrölt bors, 1 kávéskanál vaj, vegeta.

  • Finomfõzelék

    Hozzávalók: 250 g sárgarépa, 250 g zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejszín, 20 g vaj, pirospaprika, liszt, cukor,só, ételízesítõ, citromlé.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 kocka friss élesztõ, 250 ml tej, 10 dk blansírozott darabos mandula, 15 dkg kandírozott citromhéj, apróra vágva, 25 dkg mazsola (nagyszemû), 10 dkg vaj, 20 ml rum, 50 cukor, 1 tojás, csipet so;

    Továbbá: 5 dkg olvasztott vaj, 1-2 ek porcukor;

  • Alföldi leves

    Hozzávalók: 2 maroknyi lebbencstészta v. kockatészta, kis olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, 15 dkg lecsókolbász, csipetketészta (10 dkg liszt, 1 tojás, só)

  • Húsos rakott tészta

    Húsos rakott tésztaA hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát, és 15 percen át pároljuk. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben barnulásig pirítjuk.

  • Amerikai karácsonyi sütemény

    Hozzávalók a díszítéshez: mogyoró dió, mandula.

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    A burgonyát meghámozzuk, gõzben vagy sós vízben puhára fõzzük, és leszûrjük. A szalonnát felszeleteljük, becakkozzuk, és ropogósra sütjük. A szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a liszttel meghintjük, 1/2 liter krumplifõzõ vízzel felengedjük, vagy közönséges vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk.

  • Paprika-paradicsom saláta

    Hozzávalók: 3 paradicsomprika (pritaminpaprika), fél kg paradicsom, fél tk só, 3 ek cukor, 2 ek ecet, 1 ek olaj, 1 ek vágott zöldpetrezselyem.

  • Pulykamell mandulával

    Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg mandula darálva, 2 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 kis fej vörös­hagyma, só, õrölt bors.

  • Karfiolos makaróni vagy brokkoli

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 50 dkg makaróni, 3 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt edámi sajt, só, késhegyni reszelt szerecsendió.

  • Töltött borjúszegy

    Hozzávalók: 1 kilónyi borjúszegy, 1 áztatott, facsart zsemle, 1 csésze mélyhûtött borsó, 1 tojás, 1 csésze apróra vágott gomba, 3 kanál olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem.

  • Fokhagymás vesés szelet

    Hozzávalók: 2 db sertésvese, 2 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 nagy fõtt burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, kevés tej a zsemlék áztatásához, só és törött bors ízlés szerint, zsemlemorzsa a bundázáshoz;