2024.05.14. - Bonifác

Finn palacsinta

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 db tojás, 5 dl tej, 1/2 dl olaj, só, alma, párizsi, téli szalámi, uborka, sonka, tarja törek stb;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A hozzávalókat botturmixszal, vagy egyéb olyan szerszámmal, amely jobban és kényelmesebben kever mint Te, csomómentesre összekavarjuk. Ha ennek ellenére mégis maradt csomó, sebaj, szûrd le. A lényeg, hogy a tészta állagának sûrû palacsinta tészta formájúnak kell lennie. Összeszedjük az otthon található maradék gyümölcsöt, felvágottat, zöldséget. meghámozzuk, - már amit kell - apró, 1×1 cm-s kockákra vágjuk. Határ a fantáziánk és a vasárnap esti fridzsider. A folyékony tésztát olyan tepsibe kell önteni, amelyben a tészta magassága a másfél centimétert nem haladja meg. Majd az elõkészített "maradékokat" véletlen eloszlásban (a kocentráció gradiense nulla legyen) beleszórjuk a tésztába. SÜTJÜK: A tepsit forró sütõbe tesszük, és majd 20 percig ott tartjuk, majd hústûvel ellenõrizzük, hogy átsült-e.

Az etikett szerint a lepényt három-vagy négyszög alakúra vágjuk (kb 10×10 cm) és kechup
vagy majonéz mellett tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!