rss
  • Húsos makaróni

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg darált hús, 2-3 evõkanál ketchup, 2 dkg zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 dl paradicsomlé, 1 fél zöldpaprika, 30 dkg száraztészta, só, bors, 15 dkg reszelt sajt (lehetõleg parmezán);

    loading...

    Elkészítés:

    A tésztát (csõtészta vagy spagetti) kb. 2,5 cm-es darabokra tördeljük és forró, lobogó sós-zsíros vízben kifõzzük. Ha megfõtt, leszûrjük, lábosba tesszük kevés zsírral, és megsózzuk.
    Közben megreszeljük a sajtot, és a hagymát finomra vágjuk, a zsíron megpirítjuk. Hozzátesszük a húst, megborsozzuk, és kevergetve addig sütjük, míg kifehéredik. Rátesszük a pirospaprikát, a paradicsomlével felengedjük, sózzuk. Hozzáadjuk a ketchupot, az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát, és 10-15 percig gyenge forrásban, fedõ alaatt puhára pároljuk.

    A tészta tetejére szedjük, a reszelt sajttal tálaljuk.

    Csemege uborkát adhatunk hozzá savanyúságnak.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csigaleves

    Hozzávalók: összevágott hagyma, fokhagyma, vaj, szalonna, fehérbor, olivaolaj, csiga, auróramártás, tejszín, reszelt sajt, borsó, szerecsendió, pirított kenyér, gyömbér, Maggi kocka.

  • Tojáskrémes szendvics

    5 tojást keményre fõzünk, tisztítás után apróra felkockázzuk, és óvatosan elkeverjük 2 teáskanál mustárral, és 4 evõkanál majonézzel.

  • Szójás töltött tök

    Hozzávalók 10 személyre: 2 kg spárgatök, 1 kg szójagranulátum, 5 dkg szójapehely, 1 dl étolaj, 4 dl tejföl, 0,5 dl ecet, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, 30 dkg rizs, 10 dkg vöröshagyma, 3 tojás, 1 csomó kapor, kevés õrölt bors, kevés õrölt paprika.

  • Frankfurti leves

    Frankfurti levesA kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük. Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és forralunk rajta még egyet.

  • Tormás fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Tepsiben sült gyümölcsök

    Hozzávalók:

    egy fürt szõlõ
    2 alma
    2 körte
    2 õszibarack
    5-6 szem szilva
    1 citrom
    10 dkg mandula
    10 dkg dió
    3 evõkanál szezámmag
    egy csomag vaníliáscukor
    2-3 evõkanál akácméz
    fél kávéskanálnyi õrölt fahéj
    fél kávéskanálnyi õrölt szegfûszeg
    3-4 evõkanál zabpehely
    egy kevés vaj a sütéshez

  • Zserbó

    ZserbóA tejet langyosítjuk, beletesszük az 1 teáskanál kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk és meleg helyen pár perc alatt felfuttatjuk. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, és összemorzsoljuk a margarinnal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és beleteszünk egy tojás sárgáját. A tejföl hozzáadása utána addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta. Áttesszük gyúródeszkára, ahol 3 cipót formálunk belőle. Ezeket letakarjuk és pihentetjük. Ezalatt a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót jól összekeverjük.

  • Diós linzer

    Hozzávalók: 15 dkg lisztet, 1 csapott kávéskanál sütõport, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 tojást, 6,5 dkg cukrot, 6,5 dkg margarint összegyúrunk, kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evõkanál lekvárral megkenjük.

  • Vegetáriánus nyárs

    Hozzávalók:

    8 gombafej (konzerv), 2 csõ zsenge kukorica, 8 kemény paradicsom, 2 zöldpaprika, 8 mogyoróhagyma, 2 kis uborka, 1 mokkáskanál õrölt borsikafû és õrölt kakukkfû, 2 evõkanál olaj, só

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához késhegynyi törött fekete bors ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Burgonyalepény

    Hozzávalók: 4 nagyobb, nyers burgonya, 3 púpozott evokanál liszt, 1 dl tej, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 evokanál olaj, plusz kevés olaj a sütéshez, 1 mokkáskanál orölt szerecsendió-virág;

  • Gyors szílvás süti

    Hozzávalók 8 fõre: 200 g kristálycukor, 150 g szobahõmérsékletû vaj, 5 egész tojás, 300 g liszt, 1/2 cs. sütõpor. A tetejére: 600 g szilva, 4 ek kristálycukor, 1 ek õrölt fahéj.

  • Vörösboros sütemény

    Hozzávalók:

    - 30 dkg margarin
    - 30 dkg cukor
    - 6 tojás
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 1 és fél teáskanál fahéj
    - ugyanennyi kakaó
    - 15 dkg csokoládéreszelék
    - 125 ml vörösbor
    - 30 dkg liszt
    - 1 sütõpor

  • Túrós linzer

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütõpor.

  • Áfonyás karajszelet

    Hozzávalók: 10 szelet karaj, 20 dkg Pannónia sajt, áfonyalekvár, só, olaj, morzsa, tojás, liszt.

  • Vadászpecsenye

    Hozzávalók: 4 db fácán vagy gyöngytyúk comb, 2 db mell, 4 dkg fokhagyma, fél tubus pirosarany vagy paprikakrém, 1 dkg törött bors, só, 5 dkg zsír, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 szem borókabogyó, 1 csipet kakukkfû, 1 dl bor, pirospaprika;

  • Zabpelyhes csirkefalatok

    Zabpelyhes csirkefalatokElkészítés: A megtisztított csirkemellet közepes darabokra vágjuk és megszórjuk sóval. Három tányért készítünk. Az elsőbe szórjuk a lisztet. A másodikban a tojásokat egy villával kicsit felverjük. A harmadikba szórjuk a zabpelyhet. A húsokat a fenti sorrendben bepanírozzuk, ugyanúgy mintha rántotthúst készítenénk. Egy kisebb serpenyőben olajat forrósítunk. A húsokat kisebb lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Köretként krumplit, rizst vagy akár zöldségeket is tálalhatunk.

  • Bagolyszem

    Hozzávalók a tésztához: 6 tojássárgája, 10 dkg porcukor,4 dkg kakaó,1 mokkáskanál szódabikarbóna. Krémhez: 3 evõkanál liszt, 3dl tej, 20 dkg Ráma margarin, 14 dkg porcukor, 2 vaniliás cukor, 1 evõkanál kakaó. Bevonat: 1 Kati tortabavonó /étcsoki/, 5 dkg Ráma margarin.

  • Indonéz sajtmártás

    Végy hozzá 2,5 dl tejszínt, 3 dkg krémsajtot és 1 kávéskanál curryt.

  • Sólet

    Hozzávalók:

    10 dkg vajbab, 4 tojás, 1 kg burgonya, 1 kg csontos marhahús, gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 csipetnyi paprika, 1 babérlevél, 5 dkg vaj, 1 szál sárgarépa, 10 dkg hántolt árpa, zellerdarab, csokor petrezselyemzöld, só

loading...