2024.05.05. - Györgyi

Húsos makaróni

Hozzávalók: 25 dkg darált hús, 2-3 evõkanál ketchup, 2 dkg zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 dl paradicsomlé, 1 fél zöldpaprika, 30 dkg száraztészta, só, bors, 15 dkg reszelt sajt (lehetõleg parmezán);
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tésztát (csõtészta vagy spagetti) kb. 2,5 cm-es darabokra tördeljük és forró, lobogó sós-zsíros vízben kifõzzük. Ha megfõtt, leszûrjük, lábosba tesszük kevés zsírral, és megsózzuk.
Közben megreszeljük a sajtot, és a hagymát finomra vágjuk, a zsíron megpirítjuk. Hozzátesszük a húst, megborsozzuk, és kevergetve addig sütjük, míg kifehéredik. Rátesszük a pirospaprikát, a paradicsomlével felengedjük, sózzuk. Hozzáadjuk a ketchupot, az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát, és 10-15 percig gyenge forrásban, fedõ alaatt puhára pároljuk.

A tészta tetejére szedjük, a reszelt sajttal tálaljuk.

Csemege uborkát adhatunk hozzá savanyúságnak.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!